Recept på Poké bowl

Häromdagen efterlyste jag tips på Facebook på hur man tillagar lax utan att den blir torr och bara minuter senare när jag scrollade igenom flödet så dök det upp en bild något som såg väldigt väldigt gott ut! Det var Erika som hade lagt upp en bild på sin Poké bowl. Jag har sett att det är värsta hypen kring just Poké bowl men inte fattat varför för det är väl bara en vanlig sallad eller? Men bilden som Erika hade lagt upp såg extremt god ut så jag frågade henne om det var sashimi jag såg på bilden för i så fall vill jag verkligen veta hur man gör 🙂 Japp, det var det! Så nu har jag testat och det var precis så gott som jag föreställde mig! MMMMmmmmm! Här kommer receptet på hur jag gjorde min poké bowl – det är lätt som en plätt! Tack Erika för hjälpen med laxen 🙂

INGREDIENSER

Laxfilé utan ben (helt vanlig lax som varit frusen i några dygn)
Soja
Sesamfrön
Chiliflakes
Valfria grönsaker (jag hade tomat, paprika, gurka, babyspenat och sojabönor)
Quinoa (det går också bra att ha t.ex. nudlar, glasnudlar, ris eller något annat man är sugen på)

GÖR SÅ HÄR

Skär laxen i bitar och lägg i en burk. Häll i soja, sesamfrön och chiliflakes och låt stå och dra. Jag lät det stå över natten, men man kan nog äta direkt också om man skulle vilja. Koka quinoa/nudlar eller ris och lägg det i botten av din skål. Toppa med fisken och valfria grönsaker. För att göra det hela lite extra gott så kan man även ta lite sriracha-majo ovanpå fisken – detta har jag inte testat ännu men det MÅSTE jag göra när Fitnessfighten är slut 🙂

Har ni provat poké bowl? Har ni några tips på hur man kan variera? Jag känner att den här maten var perfekt för mig som äter alldeles för lite fisk och dessutom inte gillar att värma i micron haha 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  • Emma - På Smällen!

   Den är rå men den har varit fryst innan så då är den okej att äta. Jag såg någon bild på en tonfisk som någon stekt/flamberat väldigt lätt på ytan så att den var rå i mitten (så som det kan vara på sushirestauranger), så skulle man ju också kunna göra om man föredrar det 🙂 Om du gillar sushi och sashimi så kommer du definitivt gilla detta 🙂

   Svara
   • Elin

    Ja jag gillar ju sushi! Men känns läskigt ändå med rå “egenlagad” fisk, haha! Är iofs gravid nu så kanske ska vänta till i vår ?

   • Emma - På Smällen!

    HAHAHA! Vet du vad! Exakt samma kände jag tills jag frågade min vän Erika om hur hon gjorde. Jag har tidigare köpt en lax i affären som heter “sashimi” och den vågar jag äta rå, men nu när vi hade en massa lax i frysen så ville jag verkligen använda den och när Erika sa att hon använde vanlig lax så tänkte jag att jag måste testa. Jag var superskeptisk när jag skar upp den och när jag la den i min sallad men direkt efter första tuggan försvann allt tvivel för det smakade EXAKT som sushi haha! Men jag inbillade mig en massa konstigt innan jag provade haha 🙂

   • Emma - På Smällen!

    Och grattis till bebis! Längtar sååååååå mycket tills det blir dags för oss igen!

    Man får faktiskt äta sushi-lax när man är gravid, bara den är nygjord och varit frusen. Man ska inte köpa sån sushi som finns på Coop för den kan ha flera timmar på nacken. Men detta borde ju betyda att man kan äta sån här lax också bara den har varit frusen eftersom den annars kan ha toxoplasma. 🙂

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här