Recept på het pasta arrabiata – du kommer inte bli besviken!

Älskar du också arrabiata? Då kommer du ÄLSKA det här receptet! Det har blivit vår signaturrätt här hemma så nu har vi finlirat fram ett eget recept som till och med Victors syster har efterfrågat 🙂 Det är ändå stort känner jag eftersom det är hennes älsklingsrätt! Nu tänkte jag dela med mig av vårt recept till er 🙂

Pasta arrabiata
4 portioner
2 st scharlottenlök
3 st vitlöksklyftor
2 st chili
1 st röd paprika
1 pkt körsbärstomater
2 pkt bacon (
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
25 gram smör
1 kruka färsk basilika
2 pkt färsk ravioli
Riven parmesanost
Salt & peppar

Gör så här:
Börja med att förbereda grönsakerna genom att finhacka scharlottenlök, pressa vitlök, finhacka chili, hacka paprika och dela körsbärstomaterna i två halvor. Skär eller klipp baconen till strimlor. Fräs baconen i olivolja på medelhög värme. Använd en djup stekpanna där de andra ingredienserna också får plats. När baconen börjar hårdna och fått lite färg, lägg i scharlottenlök och paprika och fräs tills den mjuknar 3-4 minuter. Lägg i vitlök och chili och fräs ytterligare 1-2 minuter. Lägg i körsbärstomaterna och fräs i någon minut. Häll sedan på krossade tomater, kalvfond, smör, salt och peppar och låt koka ihop. Vi föredrar om såsen får puttra i cirka 20-30 minuter för då blir den mustigare och inte vattnig. Under tiden, koka upp vatten och koka valfri pasta enligt instruktion. Ett hett tips är att servera denna arrabiatan med färsk ravioli, oslagbart! Glöm inte att toppa med färsk hackad basilika och riven parmesanost!

Visste du förresten att arrabiata betyder arg? Det är lite kul tycker jag eftersom rätten är ganska “ilsken” eller vad man ska säga 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Nazima

    Men, det låter tokgott! Allt som
    Är gott är ju med bland ingredienserna, så måste ju prova detta! Jag älskar att laga mat och lagar merparten av måltiderna hemma hos oss.
    Vi älskar pasta och äter gärna det härhemma så ert recept ska testas inom en väldigt snar framtid 🙂
    Kramar & Glad Påsk!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här