Recept på bananpannkakor – bästa frukosttipset!

Som ni kanske minns har Victors bananpannkakor gjort succé hos både mig och barnen här hemma vid helgfrukostarna, men också små och stora på Lucas och Isadoras kalas. Victor stod och stekte nästan 200 pannkakor till både Lucas och Isadoras – haha! De är så goda, perfekt mättande när som helst på dagen.

De är superenkla att göra, då det bara behövs två ingredienser; nämligen en del banan och två delar ägg. Man kan också göra ännu mer mättande pannkakor med kvarg eller havregryn i om man är riktigt hungrig. Sedan mixar man allt till en smet, gärna med lite bananbitar kvar i, och steker dem i ett plättjärn. De är ju oftast i gjutjärn, vilket kan vara lite klurigt men Victors tips är att värma upp det med hög värme, olja in det med kokosolja, och sedan dra ner det till medelvärme och lägga på en omgång kokosolja till innan man steker.

Vi brukar räkna ungefär 3 normalstora bananer och 6 ägg till oss fyra här hemma, och då brukar det räcka och bli till senare eller dagen efter. Vi brukar använda mogna (gula) bananer, men om man vill ha smeten något sötare kan man ta lite mer övermogna (brunprickiga) bananer.

Pricken över i:et är toppingen, där man kan välja mellan nästan vad man vill beroende på vad man tycker om. Lucas älskar till exempel Nutella, medan Isadora föredrar sylt på sina “kakalan”. Jag och Victor brukar ha lite olika bär och frukt beroende på säsong; gärna hallon, mango eller blåbär. Andra saker som passar bra är t.ex. jordnötssmör, honung, keso eller varför inte göra en efterrätt med glass?

Bananpannkakor (4 port.)

3 mogna bananer
6 ägg
Kokosolja

Topping
Bär eller frukt
Nutella
Jordnötssmör
Sylt
Glass

  1. Dela bananerna grovt och lägg dem i en mixer eller matberedare
  2. Knäck äggen och mixa till en smet
  3. Värm upp plättläggen och smörj in med fett, t.ex. kokosolja eller smör
  4. Stek pannkakorna på medelvärme, och smörj in med fett efter behov

Har ni några frukostfavoriter ni vill dela med er av? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här