Okategoriserade

Provar hormoner igen

Okej, nu får mina p-piller en sista chans. Nu provar jag ta dom på kvällen istället för på morgonen, men om jag ska må illa igen så kommer jag skita i dom. Jag orkar inte må dåligt, men jag orkar inte heller med att få finnar hela tiden. Jag har fått bra tips av er på läkemedel men det tar emot. Jag orkar inte riktigt ta tag i det och helst av allt skulle jag vilja vara båda hormon- och pillerfri. Jag vet att mina p-piller hjälper mot min acne så därför får dom den här sista chansen, dessutom skulle det vara skönt att kunna styra så att jag slipper ha mens på vår semester till Gran Canaria i sommar 🙂

Det var någon som skrev att det är vid ägglossning som man får finnar. När jag läste det så tänkte jag först ”inte jag”, men det visade sig ganska snabbt att jag har ett rejält utbrott vid varje ägglossning och när väl mensen kommer så är huden ganska så okej igen. Kul! NOT! När en kvinna har ägglossning borde väl det naturliga vara att hon känner sig fin och attraktiv? Det är väl skitkonstigt att man ska behöva se ut som en prickigkorv då? Så himla nedslående. Jaja, nu har jag mens iaf och ser okej ut i ansiktet igen så nu provar vi dom där hormonerna igen…


Det bästa med mens är att man får äta choklad mitt i veckan ✌?

9 Comments

 • Malin

  Jag kör på cerazette. Det är ett minipiller istället för p-piller då min mor hade blodpropp i samband med graviditet vilket är ärftligt. Jag håller mig rätt fin i huden och får väldigt väldigt lite mens, jag är oftast helt utan mens faktiskt. Väldigt skönt då jag innan jag fick barn hade otroligt riklig mens när vi försökte bli gravida och även när jag fick mens som ung var det rikligt.
  Men testa o få mini-piller istället för p-piller är mitt råd!

 • Lin

  Jag har också börjat ta p-piller igen pga hyn! Trots att vi planerar att försöka bli gravida i sommar. Efter två veckor med Yasmin så har min hy redan blivit avsevärt bättre! Såg att någon rekommenderade minipiller, men det är väl endast Yasmin och Diana (?) som hjälper hyn?

 • Karin

  Hoppas det hjälper! Vet hur det känns.
  Kom ihåg att de flesta piller gör huden ”skör” och man ska akta sig för solen, så bäst att ta efter sommaren i så fall. Eller skydda sig supernoga. (Nu menar jag inte p-piller utan medicin som tetracyklin eller roaccutan). Kram

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Du kan inte testa hormonspiral eller liknande istället för P-piller då? Om du mår så där illa? Själv har jag inte tagit något på snart 13 år. Jag testade minipiller när sonen var nyfödd men slutade direkt, får sånt dåligt humör av hormoner. Jag kör hormonfritt helt och fullt ut, fördelen är väl att jag känner mig kropp otroligt bra :).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.