Okategoriserade

Potträningen så här långt

Jag fick en fråga för ett litet tag sen om hur det går med potträningen här hemma. Och svaret är att just nu ligger potträningen lite på is av två anledningar. Vi fick först avbryta när Lucas blev sjuk, han var alldeles för slö för att orka med pottan och sen så har mitt illamående stört det hela också.

 

Egentligen tycker jag inte att mitt illamående ska störa Lucas potträning för Jair borde ju ta över. Men han fattar liksom inte grejen. Varje gång jag tar av Lucas blöja för att potträna så utbrister Jair förskräckt ”men han kan ju kissa… eller BAJSA!?!”. Han fattar alltså inte att barn måste vara utan blöja för att lära sig att kissa och bajsa på pottan. Först trodde jag att det var en kulturgrej för han har alltid varit vettskrämd över att Lucas skulle vara utan blöja, men nu har jag börjat tro att jag kanske inte är ensam om att ha en man som inte fattar det här? När samtalsämnet kom upp med några vänner var jag i alla fall inte den enda som hade en man som inte fattade haha! Förlåt Jair för att jag skriver det här, du är världens bästa pappa även om du inte har så bra koll på potträningen just 🙂 

 

Nog om det nu, jag tänkte jag skulle berätta lite hur det har gått hittills. Lucas har gjort både nummer 1 och nummer 2 flera gånger på pottan och han fattar grejen med att pressa kiss på beställning. Ja, när han var sjuk var jag faktiskt väldigt väldigt tacksam över att vi hade provat på potträningen innan han blev sjuk för på vårdcentralen så pressade han ut lite kiss i en mugg direkt när jag bad honom!! Jag vet däremot inte om han i förväg kan känna att han måste kissa. Han har inte sagt nåt om det och jag har inte sett nåt speciellt tecken mer än att han stannar upp, men då kommer kisset på en gång. 

 

En dag när vi pottränade så fick han för sig att det var kul när mamma torkade kiss på golvet så då gick han runt och kissade ett par droppar på hela golvet i vardagsrummet. Alltså han skrattade och kissade ett par droppar, gick ett par meter och kissade lite till, igen och igen och igen. Då åkte kalsongen på tillslut, innan dess hade vi haft naken potträning hemma 🙂

 

Nu har jag köpt massa nya fina kalsonger och Lucas älskar dom och vill ha dom ovanpå blöjan när han sover, så gulligt haha! Det har gått ganska bra att skippa blöjan, men ibland känns det lite som att blöjan är nån slags trygghet för han har nån gång varit lite ledsen och sagt att han vill ha blöjan. Nu är ju Lucas frisk igen och han är inte ledsen när jag lämnar på dagis så jag tror att det kan vara läge att börja potträningen hemma igen. Det hade varit så skönt om han kunde vara blöjfri när nästa bebis kommer 🙂  


OBS! Mina inlägg om potträning kommer kanske bli bildlösa emellanåt. Jag har nämligen bestämt att jag inte kommer ta några bilder på Lucas på pottan. 

5 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Hahah!! Ja och han såg ju så rolig ut så jag skrattade också! Jag hann aldrig torka upp allt innan han redan hade kissat igen så det var bara att lämna kisset på golvet och hämta en kalsong 🙂

 • Helonin

  Det är samma hos oss med att gå utan blöja, sambon påpekar direkt när vår snart tvååriga son går utan blöja. Synd tycker jag! Någon gång måste man ju börja träna, och sån katastrof kan det väl inte bli.. 🙂

 • Nina B

  Känns det bra för er alla är mitt råd så som du skriver att få honom blöjfri innan syskonet kommer. Vi började när lillebror var ca 3 månader och nu går allt bra med just då när vi tränade frågade jag mig själv varför gjorde vi inte detta innan lillebror kom.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.