Plötsligt händer det! 

Ja, plötsligt så händer det! Egentligen har jag noll motivation att börja träna igen och ännu mindre är motivationen när man ska trängas med alla andra ”nyårstränare” (dom som bara tränar för att det är nytt år). Men jag måste faktiskt börja ta hand om mig själv igen. Jag känner att jag har tappat hållningen helt och hållet och går runt som en säck potatis typ. Så kan jag inte ha det! Stackars kropp!

Men idag tog jag steget att börja träna igen och gick på ett bodypump-pass tillsammans med min syrra. Nu efteråt så känns det så jäkla bra och jag är aspepp på att fortsätta med träningen nu när jag har börjat 🙂 

Jag och min syrra pratade om det där med att komma igång med träningen och att det tar oftast 2 veckor innan man är inne i ny rutin.  Det gäller att hålla ut dom två första veckorna för om man tar sig igenom dom så brukar man lyckas 🙂 Jag har sett ett mönster vad det gäller att komma igång med träning och det är oftast så att jag är superpepp i början och går iväg precis som planerat, men nån gång under dom första två veckorna så får jag en dipp. Det brukar vara en dag som jag bara vill skita i allt och den där dagen är ofta avgörande för om man kommer fortsätta träna eller inte. Den dagen ska man gå ändå. Då kommer man igång på riktigt 🙂

En sak som jag brukar tänka när jag inte har lust att träna det är ”jag ska träna” istället för ”jag måste träna”. Måste är ett negativt ord som hjärnan kopplar med något dåligt och det gör ju inte träningen mer spännande precis. Ordet ”ska”  är inte laddat och det finns inget utrymme för att börjad diskutera med sig själv om man måste eller inte måste. Det är bara att göra det helt enkelt ”just do it” 🙂

  

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. Jennifer

    Oh va härligt. Jag älskar bodypump men de va alldeles för längesen jag tränade de sist! Måste komma iväg och köra de snart!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här