Okategoriserade

På väg att bli dålig igen?

Igår började jag få känningar i magen igen. Under dagen så kände jag ett svagt stick/ilande i sidan exakt där jag hade ont när jag låg inne på sjukhuset. Och igårkväll hade jag ont i magen, inte alls mycket, men så pass att jag började fundera. Nu har jag inte ont i magen men jag känner stor skillnad på min vänstra och högra sida. Det liksom ilar/sticker svagt i den högra sidan. Skulle jag säga var på smärtskalan jag är så är det väl 1-2. Inte så ont att jag behöver alvedon men såpass ont att jag vet att jag inte inbillar mig. Däremot så kan jag inte vara säker på att det inte är nåt annat som gör ont, fast det känns precis där som jag hade ont när jag låg inne så jag tror att det är blindtarmen som spökar igen.

Läkaren sa att jag inte skulle gå runt med ond mage utan att jag skulle komma in på en gång om det blev värre. Som riktlinje sa hon ”gå inte hemma två dagar”. Hon menade att blindtarmen inte känns likadant när man är gravid, att smärtor kanske uppstår som man förväxlar med graviditeten och tror att det inte är nån fara. 

Jag är verkligen ingen hypokondriker och undviker alltid in i det längsta att åka in för magont. En miljon gånger i mitt liv har jag varit inne för extremt svullen mage och varje gång har det varit gaser. Det är otroligt knäckande att komma in och få höra att det inte är nåt fel och att man inte kan få hjälp. Ungefär så kändes det i fredags också. Läkaren lyssnade inte på vad jag sa utan stirrade bara på proverna. Så nu känner jag att jag inte vill åka in innan jag har ont på riktigt. Sänkan är ju eftersläpande så visar den inget och läkaren är inte lyssnar på det jag säger så kan jag ju lika gärna vara hemma en dag till så att sänkan visar nåt. Mamma höll inte med, hon vill att jag ska åka in så nu jag ringde för några timmar sen så dom ska ringa upp mig för att boka en tid. Hoppas dom ringer snart, börjar undra om dom glömt mig.

  


8 Comments

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, hoppas! Jag tror lite att det kan vara foglossning eller nåt för det sitter lite längre ner nu och känns lite på vänster sida också. Så jag avvaktar med att åka tillbaka till Sahlgrenska.

 • Mia

  Varför tar dom inte bara bort blindtarmen på dig?? Jag fick blindtarmsinflammation 5 veckor efter jag födde min son, dom opererade direkt. Dom sa att dom hade tagit den även om jag varit gravid.

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, lite så känner jag också, men dom säger att dom inte opererar gravid i första hand. Jag har en teori om att det tror det beror på att man kanske stressar bebis och triggar en eventuell förlossning. Jag menar mindre saker än en op kan ju trigga igång en förlossning. Men får jag ett till utbrott kommer dom nog överväga att plocka bort den..

   • Mia

    Dom tog min med titthål. Det är ett relativt litet ingrepp ju. Men du hade ju problem med den även innan du blev gravid väl? Dom borde tagit den då. Här i Kungälv sa dom att dom bara ger antibiotika till gamla människor eller människor som av någon anledning inte skulle orka med en operation för att risken för återfall är så stor. Jag bad om antibiotika för att slippa vara ifrån min då 5 veckors bebis, men det blev operation. Hoppas du klarar dig från fler inflammationer tills bebisen är född!

    • Emma - På Smällen igen!

     Jag hade inte problem med den mellan graviditeterna, bara under graviditet. Men jag låg ju inne på Kungälvs sjukhus förra gången och då trodde dom också blindtarmen men då var jag också gravid och dom gav mig antibiotika. Men dina värden kanske avgjorde att det blev operation? Mina värden kanske var bättre än dina? Jag har ingen aning men det kan ju varit så eller?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.