Okategoriserade

Otur, Borås, Bolibompa, Vegby och våfflor

Äntligen sover barnen så nu har jag en liten stund att skriva och berätta om vad vi har gjort idag 🙂 Vi har nämligen varit uppe tidigt och gjort en utflykt till Borås och sett Bolimpa som var där under SM-veckan 🙂 Showen började 12.30 och jag planerade för att åka hemifrån 10.30 för att Isadora skulle kunna sova i bilen. Just den tiden är nämligen hennes sovtid. Jag hann inte riktigt i tid till 10.30, men 10.45 så satt båda barnen i bilen och Isadora somnade nästan på en gång. Hon var jättetrött och hade gått efter mig med kanin och napp en bra stund så det blev perfekt. Men innan vi kunde åka iväg till Borås så var jag tvungen att stanna på macken och pumpa däcken på bilen för det ena däcket såg oroväckande mjukt ut. Det var inte platt, men det såg inte ut att vara mycket luft. Det var nog tur att jag gjorde det, för det krävdes mycket luft för att däcket skulle få rätt tryck. Alla däcken behövdes faktiskt pumpas så det gjorde jag, men jag kände mig så osäker på det första däcket så när alla däck var pumpade så ville jag checka det igen, men vad hände då? Joooo, då tappar jag det j*kla ventillocket inuti fälgen!

Gaaah! Nu blev det svettigt! Jag stack försiktigt in fingret för att försöka leta rätt på ventilen och krafsa fram den med nageln (fy f*n!) och det gick ingen vidare för jag har fobi för såna ljud och jag absolut hatar att klia/krafsa på andra saker än min egna kropp, speciellt såna saker som ger ifrån sig ljud. Hela mitt finger blev alldeles mjukt av obehag trots att jag försökte tvinga mig själv, så tillslut ställde jag mig upp och ropade till mig första bästa människa som såg hjälpsam ut. Det var en kille och han var supersnäll som hjälpte till trots att mina fälgar var rejält skitiga. Tack vare honom så lyckades vi rucka på skyddet på fälgarna så att ventilen ramlade fram och då kunde vi ta den med en tång som han hade i bilen. Tack underbara människa för hjälpen!

När detta problem var löst så bar det äntligen av till Borås. Vi kom fram i exakt rätt tid, men tyvärr så betydde det att vi fick stå längst bak, men det gick bra ändå. Lucas satt på mina axlar så han både hörde och såg. Det tråkiga var att vi inte fick plats jämte våra vänner som vi var där och träffade, men jag träffade en gammal vän från Borås som jag fick pratat med istället 🙂


Roligast idag tyckte Lucas var att dom kallade lillfingret för ”pluttis”. Lucas hörde nämligen ”pruttis” och brast ut i gapskratt och har nu berättat denna historien för alla vi har träffat haha 🙂

Efter Bolibompa så gick vi vidare och åt på McDonald’s (på exakt den restaurangen som var mitt allra första jobb) och efter det blev det mjukglass 🙂 När vi var färdiga med det och skulle åka hem så var klockan halv fyra och då bestämde jag mig för att vara lite spontan och åka på Våffel-söndag i Vegby och träffa min mormor, morfar, moster och kusiner. Det blev ett kanonmysigt avslut på dagen och trots den långa dagen och att Isadora totalt sov tre gånger i bilen så somnade hon när jag la henne när hon kom hem 🙂 Det är nog för att hon är så rutinbunden när det gäller nattsömnen, men ändå skönt att vi bevisligen kunde vara så flexibla för det trodde jag faktiskt inte 😛


Lucas är väldigt påhittig när han leker i naturen. Han älskar att vara ute och väldigt fascinerad av småkryp (men inte spindlar). Här har han precis hittat en äcklig liten svart mask som han leker med och kallar för snigel ?


Det har varit en kanonbra dag, lång men underbar 🙂 Jag tog inte så mycket bilder för jag hade fullt upp med att filma så det blir nog en vlogg av den här dagen 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.