Okategoriserade

Öppen förskola med extremt gott betyg!

På Lucas dagis så går alla 15-timmarsbarn på måndagar – onsdagar. Det är inget som jag kan välja, utan det bara är så på hans dagis. Jag tycker egentligen att det är ganska bra att börja veckan med dagis på måndagar, men det är lite trist också eftersom ingen vi känner är ledig på torsdagar. Ibland planerar vi eftermiddagsplaydates på torsdagar så att vi ändå träffar andra barn men nu är alla jag känner antingen sjuka eller upptagna. Igårkväll så bestämde jag mig för att jag inte skulle sitta hemma och vänta på bättre tider så jag surfade runt på alla Göteborgs öppna förskolor och hittade en som jag aldrig har besökt men som jag har hört extremt gott om – nämligen den på Höstvädersgatan i Biskopsgården. Så idag åkte jag dit med barnen 🙂

  

 
Gud så glad jag är att jag åkte dit! Det är en stor öppna förskola med många olika rum som man kan göra roliga saker och gemenskapen där var den bästa jag upplevt på år känns det som! Det var människor från alla världens hörn som var ivriga på att prata och lära känna varandra. Många kände redan varandra, men det var tydligt att det fanns rum för flera personer. Jag kände mig så himla välkommen! En av mammorna hade bakat en kaka och tog med och bjöd på. Lucas lekte ivrigare än nånsin och jag bara njöt av att tanka social energi och prata med andra vuxna! Åh vad glad jag är att jag gick dit! Jag längtar redan till nästa gång!

Jag vet att det är många föräldralediga som känner sig hängiga/deppiga/ensamma – lås inte in er! Jag kände mig lite smådeppig när vi var hemma mycket kring flytten och ju mer jag var hemma ju mindre orkade jag gå ut, men nu när jag är ute med barnen igen så känns det som att jag har fyllt på mitt energikonto och jag orkar så mycket mer! Om ni har en öppen förskola i er stad, testa att gå dit! Det är nog det allra enklaste sättet att träffa nya vänner på. Jag har träffat dom flesta av mina mammavänner på just ÖF 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.