Tredje graviditeten

Ont i magen

Det är något med mig och gravidhormoner. Båda mina tidigare graviditeter har jag fått slut ont i magen. Jag känner väldigt tydligt att det inte är livmodern som gör ont, utan magsäcken eller tarmarna. Min första graviditet fick jag akut ont i magen i vecka 6, vecka 23 och nån gång i vecka 30 typ. Vecka 6 gjorde det fruktansvärt ont i 5-10 min. Det kändes som jag hade en ballong i magen full av luft och det pressade åt alla håll och kanter. I vecka 23 blev det så också, fast mycket mycket värre, det gick inte över och jag fick åka till specialförlossningen. Efter några timmar försvann den akuta smärtan men det fortsatte att göra sjukt ont så jag sökte vård dagen efter igen. Jag fick aldrig vega vad det var och dagarna som följde kändes som att jag hade fullt av träningsvärk i magen pga smärtan. Den gången i vecka 30-ish, gjorde det väldigt ont också men vecka 23 var fortfarande värst. Men då fick jag också söka hjälp men ingen hittade felet.

Min andra graviditet var samma sak i vecka 7, fast denna var den allra värsta gången av dom alla!! Jag vaknade mitt i natten och hade så sjukt ont att jag började spy. Jag har aldrig tidigare spytt av smärta, men det här var fruktansvärt. Det kändes som magsäcken skulle explodera som en spräckfylld ballong! Efter att jag hade spytt försvann trycket i magen och jag kunde centrera smärtan till högersida i magen, där blindtarmen satt. Mamma fick komma och hämta mig och jag kunde knappt röra ena benet för att ta mig till bilen. På sjukhuset hittade man inte vad det har som var fel, men man misstänkte blindtarmsinflammation (efter att man hade uteslutat utomkvedshavandeskap). Jag fick ligga inne ett par dagar med antibiotika tills mina värden var bättre och magontet hade släppt. Den graviditeten slutade i MA några veckor senare.

Idag när jag vaknade kände jag samma magont igen, fast mycket svagare. Det gör ont och besvärar mig, men inte så akut ont att jag behöver läkarvård. Men jag skulle inte kunna jobba med detta magontet. Det gick över efter att jag hade ätit frukost, men nu efter att ha ätit middag med familjen så är det tillbaka igen 🙁 just nu känner jag mig rädd för att sova, rädd för att vakna upp med akut magsmärta och ännu räddare är jag för ett nytt missfall 🙁 JAg tror inte magontet är kopplat till missfall för det känns att det inte gör ont i den delen av magen, men jag är ändå rädd 🙁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.