Magen,  Tredje graviditeten

Liten vs stor mage

Jag märker att hjärnan verkligen inte hänger med i svängarna när magen växer. Jag har jättesvårt att få en uppfattning kring min egen kropp. Förra graviditeten tyckte jag alltid att min mage var så liten, men den här gången så har jag tyckt att den var liten fram till vecka 26 ungefär och nu i vecka 30 tycker jag att den är jättestor. I mitt huvud så kan den typ inte bli större nu haha! Det känns oftast som jag är ute och går med magen som om den är något extra som jag tar med mig på promenaden haha!

Här är en bild på min mage i vecka 9 och magen i vecka 30 och när jag ser dom här bilderna så tycker jag faktiskt att magen är ganska liten i båda veckorna. Jag tyckte själv att magen var stor redan i vecka 9 men det var den absolut inte och nu i vecka 30 så tycker jag inte att den ser så där jättestor ut heller.      
En grej som jag har lagt märke till den här graviditeten som jag inte såg när jag var gravid med Lucas är att jag har massor av synliga blodådror på magen nu i vecka 30. Jag minns att blodådrorna syntes på brösten, men inte på magen. En av dom ligger till och med så att den ser ut som ett sånt där sträck som en del får på magen. Så häftigt att se magen växa varje vecka och hur kroppen förändras! Jag älskar verkligen min gravidmage, tycker den klär mig och alla mina kläder (dom som passar) sitter bättre än vad dom nånsin har gjort haha!

3 Comments

 • Camilla

  riktigt fin mage, Emma. <3
  tänk bara att den kommer bli större också. 😀 har ibland svårt att tro det själv nämligen när man tittar på bilder eller i spegeln. 😀 minst +- 8 veckor kvar för mig liksom och jag tycker och känner mig gigantisk, haha 😀

 • Angelica

  Jag är tvärtom! Jag känner mig inte så stor (är i vecka 38 nu och har ju egentligen en rejäl mage). Det gjorde jag inte i slutet av graviditeten med sonen heller. Men nu när jag tittar på foton från sista veckan den gången var jag enorm! 🙂 Jag har ändå haft tur och inte samlat massa vätska och annan vikt, utan mest mage. Men kroppsuppfattningen är lustig. Det värsta är ju när man ”glömmer” att magen är så stor och försöker klämma sig förbi folk på en restaurang eller liknande. Stackars sonen har fått magen i huvudet ett antal gånger vid matbordet 🙂

 • Solin

  Jag älskar också min mage! När jag var gravid förra gången så var det första gången jag var överens med min kropp och hur jag såg ut. Så skönt. Allt hade ett syfte och jag var tacksam att jag inte hade ont. Sen fick jag mig en törn vid ett missfall. Att kroppen motarbetade mig så. Men nu är vi på banan igen och det känns skönt.
  Jag har en liten spaning När jag väntade min pojk hade jag en mycket tydlig hormonrand över hela magen. Nu har jag ingen. Hur står det till med dig/ er som läser bloggen?? Trevlig fredag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.