Okategoriserade

Ojämna tuttisar

Jag är helt säker på att mitt ena bröst producerar mera mjölk än det andra! Jag måste amma det bröstet oftare än det andra för annars blir dom jättelika stora! Typ som nu när jag var uppe och bytte på Lucas och råkade se en skymt av mig själv i BHn! Ena bröstet var som en fin apelsin som låg snällt kvar i BHn medan den andra var som en honungsmelon som höll på att rymma från BHn! Och då har jag ändå ammat honungmelonen två ggr i natt och apelsinen en gång!!!

Det som stör mig är att jag trodde att brösten skulle producera lika mkt så när jag var på BB så var jag inte så noga med att amma varannat bröst så första dygnet ammade jag nästan bara honungsmelonen för att det var bekvämast att ligga på den sidan. BM förklarade dom första dagarna efter FL som att bebis lägger en beställning på hur mycket mjölk han vill ha sen. Har han lagt en ojämn beställning då? Kommer det alltid vara så här? Är det någon som vet?

5 Comments

 • Sandra

  Det går att få till mer jämnt flöde, det kommer mest troligt inte fortsätta vara såhär om du gör någonting åt ”problemet”. Se till att börja amma från apelsin sidan oftare än vad du gör nu. Ju oftare du ammar ett bröst ju mer mjölk produceras i det bröstet. Amma apelsinsidan varannan gång eller börja alltid med apelsinsidan och byt över till melonsidan om han inte blir mätt så kommer apelsinsidan börja producera mer inom ett par dagar. Det är inte kört för apelsinsidan, men det tar nog som sagt ett par dagar innan apelsinsidan anpassar sig till det ökade behovet och melonsidan anpassar sig till det minskade. Ha bara koll på melonsidan så att du inte får mjölkstockning. Lycka till 🙂

 • Hannah

  Jättebra skrivet av Sandra! Det handlar om tillgång och efterfrågan, dvs om han suger mer på melonen producerar melonen mer 🙂 Det är nog väldigt vanligt att ha lite olika amningsbröst, mins barn har alltid sugit mer på höger så det varit något större. Även mun väninna har ett ”favoritbröst”

 • Anneli

  Jag va ”tvungen” att i början amma lite mer med vänster pga såriga bröstvårtor och efter det har höger alltid varit lite ”sämre”, oavsett hur mkt jag ammat med den. Vänster kan fullkomligt explodera om jag inte ammar tillräckligt men inte höger. Jag ammar alltid med höger först för att hålla igång mjölkproduktionen men måste nästan alltid byta till vänster sen då lillan inte nöjer sig enbart med högern. Men men, huvudsaken att det kommer nån mjölk iaf, kunnat helamma nu i nästan 5 mån och hoppas klara mig 1 mån till 😉

  • Emma

   Tack Anneli och Hannah också för era svar! Jag frågade på BVC också och där sa dom att det är väldigt vanligt men att jag kunde prova enligt Sandras förslag… Jag har gjort det nu och jag tycker faktiskt att det har blivit bättre.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.