Okategoriserade

Ny bikini till post-mama-kroppen

Jag vill börja med säga att detta är inte ett sponsrat inlägg, så att ni vet det 🙂 Jag köpte lite nya bikinis för några veckor sen. Nu efter att ha varit gravid och ammat så ser min kropp inte likadan ut som innan och jag kan inte längre ha samma bikinimodeller som förut. Jag förstår att jag säkert inte är ensam om detta och det är just därför som jag skriver detta inlägget. Jag har inte så mycket bröst kvar, men det är ok, det går att hitta bikinis med push-up och kuddar och så. Men bikinitrosorna är alltid det stora problemet. Det är sjukt deprimerande att prova bikinitrosor tycker jag. Dom skär nästan alltid in lite i höfterna och jag hatar det! Skitjobbigt tycker jag det är. Resultatet blir då att jag letar efter större och större bikinitros-modeller, som t.ex. hipster och då blir färg och mönster väldigt begränsat. Oftast finns bara enfärgat och svart och jag är inte så förtjust i svart och andra mörka färger när det kommer till bikini. I år bestämde jag mig för att betala lite mer för bikinis och nappade då direkt när jag såg att Hunkemöller hade en deal på Groupon (dealen finns fortfarande). Jag köpte tre bikinis men den som jag blev mest nöjd med är denna.

20150702-174653-64013614.jpg

Trosan skär inte in och BH-n har rejält med push-up och stora vaderade kuddar och det är en halterneck-bh! Jag har aldrig ägt en så här snygg halterneck-bikini förut! Jag är sjukt nöjd!!

14 Comments

 • Linda

  men om det är ok att brösten blivit mindre varför måste du då ha stora kuddar i bh:n? Det låter mer som att du skäms för dina bröst. Mina är nästan 2 storlekar mindre ön innan graviditeten och väldigt ”tomma”. Tycker det är jobbigt det kan jag erkänna men trycka upp dem i push up känns bara onaturligt. Och fult. Då köptes jag hellre en model som passar mina små bröst.

  • Emma - På Smällen!

   Jag kan lova dig att det inte är fult! Men många andra bh-ar utan pushup eller kuddar plattar till brösten ännu mer än om jag skulle varit utan BH. Jag har alltid använt push-up bh och aldrig skämts över mina bröst. Jag har framhävt det jag har (dom var inte stora innan graviditeten heller). Jag tycker inte att det är fel att köpa bh med lite extra push om man vill det. Man behöver inte skämmas för det. Jag tycker att det är ok att mina bröst har blivit mindre, lite synd, men jag varken skäms eller känner komplex för det. Vanliga trekantsbhar är det enda som verkligen verkligen inte funkar längre, tyvärr :-/

 • Linda

  är man stolt för det man har som du säger så består inte hälften av kuddar. Jag hade också vadderad bh men det var nog 10 år sedan. Bättre att jobba med det man har än det man inte har. Framhäva det man tycker om

  • Emma - På Smällen!

   Det här handlar verkligen inte om stolthet! Om man ska framhäva det man har på ditt sätt så borde man ju inte använda bh alls!! Bikini är jäkligt snygg på och framhäver mina bröst på bästa sätt och jag är glad att jag hittade den 🙂

  • Kicki

   Blir irriterad på folk som alltid ska trycka ner någon annan för att få egen tillfredställelse!!!

   Varför trycka ner någon som vill framhäva det man tycker om med sin kropp för att må bättre.. Har själv en son på 18 månader och jag har precis sol Emma alltid använ push Up för att det är SNYGGT!! Måna bröst har blivit större, hämningars och tråkigare.. Tro fan då att jag ser till att de ser bättre ut för att JAG för MIN egen skull ska må bättre och då kanske det innebär att jag har en push Up bikini.

   För mig handlar det om mig och min Självkänsla, antar att det är samma för Emma..
   //Kicki

 • Linda

  Menar bara att det är synd att självkänsla sitter i brösten. Något vi kvinnor blivit itutade sen vi var små. Jag använde push up i tonåren för att jag trodde att man behövde ha stora bröst för att bli omtyckt. Det är ju bara av ren fåfänga såna där finns. Varför inte bara erkänna det? Jag är inte nöjd med mina bröst, det kan jag erkänna, men att gå med massa stoppning som samlar vatten käns mest som ett skämt. Jag förstår och skulle också kunna ha push upp, men Emma skriver att hon tycker om bh:n för att den har en rejäl pusch upp. Det känns lite att överdriva och gömma naturliga kropp

  • Emma - På Smällen!

   Vad synd att du förknippar bröst med självkänsla. Allas bröst ser olika ut och olika modeller passar olika personer. Jag har skrivit det här inlägget för att jag vill tipsa andra som har samma problem som mig med brösten efter amning och graviditet. Push up har för mig inget med självkänsla att göra. Jag tycker mina bröst är helt ok och jag hjälper dom gärna lite på traven genom att välja RÄTT modell på BH. Alla gör som dom vill men ditt resonemang om att jag ska erkänna något som jag inte alls tycker håller inte.

 • Linda

  inte min mening att ”trycka ner någon” men med åldern lör man sig att det är insidan som räknas och inte hur snygga bröst man har. ”Eller hur stora kuddar man har kanske” Tycker inte att detta är ett skönhetsideal som bör föras vidare till andra. Att tycka om sig själv kan inga kuddar i världen tävla med

 • Kicki

  Jo men självkänslan sitter inte i brösten men man mår bättre när den del man är mindre nöjd med ser bättre ut i detta fall med en push Up bh. Och tyvärr så kommer skönhetsideal all föras vidare vare sig vi vill eller inte och även om vi inte är med och bidrar till det. Varje dag uppstår även nya konstiga skönhetsideal som är värre men som vi inte kan påverka. Det vi kan göra är endast att se till att våra barn mår bra och växer upp med goda värderingar till goda samhällsmedborgare..

  Sen om man vill ha kuddar i sin bh för att känna sig lite finare tycker jag varje enskild person skall få ta ställning till. Det finns större problem i världen att lägga vikt på…

 • kicki

  Jag går runt i push Up för att jag tycker att det är fint och de enda bh:na som sitter snyggt inte för att jag vill eller har velat bli omtyckt.. Tycker att de andra bh:a dominans är tantiga och brösten hänger ändå.. Då kan man ju lika gärna gå utan känner jag….

 • Hanna

  Alla får använda det dem trivs bäst i. Så håller med du!
  Däremot måste jag säga att det var skönt att läsa ett inlägg som inte var sponsrat. Känns som att din blogg blir mer och mer reklamliknande. Jag saknar ditt gamla bloggande om dina dagar, inte vad olika företag har att erbjuda. Det kan man ta reda på själv.
  Keep up the good work!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.