Femte graviditeten

Nedräkning till BF – 10 sista dagarna

De 10 sista dagarna av graviditeten dokumenterade jag flitigt på insta stories på instagram. Jag var väldigt otålig för det kändes redan som jag hade gått över två veckor, trots att det var nästan två veckor kvar till BF… eller som jag trodde, en månad kvar av graviditeten. Jag var övertygad om att jag skulle gå över den här gången också och i värsta fall sättas igång på BF+12/13…

10 dagar kvar till BF
Jag hade haft brutalt ont i ryggen i en vecka utan bättring, så jag bad min barnmorska skicka en remiss för igångsättning. Jag passade också på att få en första hinnsvepning och läget visade sig vara gynnsamt 🙂 Jag var redan 2-3 cm öppen, tappen var mjuk, 2 cm lång och varken framåt- eller bakåtlutad. Efter hinnsvepningen knallade vi låååååångsamt bort till Restaurang Nonna och åt lunch. Vi satt på samma plats som vi gjorde på vår första dejt 🙂 Efter det åkte vi vidare till kiropraktorn som gjorde UNDERVERK! När jag gick därifrån kunde jag gå snabbare, kuta rygg och spänna skinkorna! Detta var något som jag inte kunnat på en hel vecka!

img_6080
img_6081
0a800aba-b70a-4b5e-b329-5173a331fe54

När vi kom hem så kollade jag på vår förlossningsvideo med William, två gånger i rad. Det är ändå en av dom finaste och roligaste upplevelserna jag har 🙂 och jag tänkte att det om något borde ju kunna höja oxytocin-nivåerna 🙂

9 dagar kvar till BF
Inget hände efter hinnsvepningen, förutom att förvärkarna gjorde liiiiiiite mer ont. Däremot hade jag mycket mindre ont i ryggen, så jag vågade hoppas på att kunna invänta en spontan förlossningsstart istället för att bli igångsatt.

8 dagar kvar till BF
Jag vaknade upp och mådde lite bättre ändå och vågade därför avboka igångsättningssamtalet 🙂 Dessutom hade jag ett nytt besök hos kiropraktorn som gjorde att jag fick tillbaka min kropp igen! Herregud så tacksam jag kände mig! Kylen var preppad med både aperol spritz och mögelost som var dom två sakerna som jag saknat mest under hela graviditeten 🙂

img_6083
img_6084

7 dagar kvar till BF
Ny hinnsvepning och den här gången fick jag ändå hyfsat regelbundna värkar under förmiddagen, men givetvis avtog dom efter en stunds vilande, preciiiiiis som när jag var gravid med William.

img_5733
img_5736

6 dagar kvar till BF
Ingen bebis inatt heller. Jag startade dagen i lugn och ro genom att bada badkar efter frukosten. Jag försökte på alla sätt och vis framkalla oxytocin i min kropp 🙂

img_5743
img_5741
img_6085

Vi gjorde en lite längre, väldigt spännande utflykt med svärföräldrarna. Jag hade fortfarande ont i ryggen, men det gick att åka bil om jag hade en kudde vid svanken.

img_5767
img_5768
img_0731

Under tiden vi var borta så var vår städerska Cecilia på Tidy.nu hemma hos oss och gjorde fint. Perfekt läge för en förlossningsstart ju – när det är nystädat hemma:)

5 dagar kvar till BF
Jag har aldrig varit så redo att föda barn så här ”tidigt” i en graviditet förut. Längtan var såååååå enorm!

4 dagar kvar till BF
Jag vilade och kollade på andras förlossningsvloggar och hoppades på att min kropp skulle känna sig redo.

3 dagar kvar till BF
Jag badade badkar, drack hallonbladste, åt kinapuffar, myste med William, besökte kiropraktorn en sista gång och var med och lagade mat (grillat) för första gången på väldigt länge.

img_5797
img_5798
75098b20-ee39-414b-ba9c-7601ead270a4

2 dagar kvar till BF
Jag startade dagen med en ny hinnsvepning och det hade gått framåt lite sen sist. Nu var jag 3 cm öppen, 1 cm kvar på tappen och den var nästan centrerad 🙂 Vi lyssnade också på bebisens hjärtljud som hade fin variation och mätte magen en sista gång.

img_6089
img_6088
img_5804

Efter hinnsvepningen åkte vi hem och vilade lite innan vi bestämde oss för att åka till Särö och hälsa på Veronica 🙂

img_5822
img_5821

Efter en dag på stranden åkte vi hem och hade myskväll med barnen framför TVn 🙂

1 dag kvar till BF
Jag känner mig långt ifrån så positiv som jag ser ut. I själva verket är jag supernegativ och övertygad om att jag kommer vara preggo i minst 2 veckor till. Jag laddar up genom att bada badkar, äta jordgubbar och grädde samtidigt som jag passar på att använda magen som en hylla och Victor målar mina tånaglar 🙂

ed6583cc-f040-4b19-8ed7-c03c030c2701
img_5831
img_5827

Fortsättning följer…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.