Okategoriserade

Nattningen

Ännu ett inlägg om nattning… Hoppas ni inte tycker det är tjatigt, men jag upplever det som att många tycker att just sånt här är intressant 🙂 Hur som helst så vill jag berätta att efter att jag hade läst att ni är så många som ger en flaska välling eller mjölkersättning på natten så tyckte jag att det kändes mer ok att mata på natten. Jag ville egentligen ta fighten med honom så som jag gjorde i Sverige en gång för att han skulle sluta nattäta, men det är inte riktigt samma sak här. Han blir skitarg och skriker och försöker åla sig ur famnen, det går inte att trösta honom. Jag tror att han blir så för att han blir varm när han skriker och då blir han törstig plus att han ville inte vara i famnen. Men lägger man ner honom igen så blir han arg för det också. I sverige så skrek han inte på samma sätt. I Sverige var gråtet mer ledset och han var avslappnad i kroppen.

Så som vi tänker nu är istället att vi kommer mata honom på natten när han vaknar, men först kommer vi försöka få honom att somna utan mat. Det känns lite som att flaskan kanske har blivit hans nya trygghet och att han kanske inte är helt redo för att sova en hel natt utan varken flaska eller bröst. Vi är ju på en ny plats och han har en helt ny säng…

Vi provar så här ett tag nu iaf så får vi se hur det går. Känns som vi har lite problem med att hitta ett sätt som funkar. Vi provar än så länge. Men amningen verkar han vara mindre intresserad av nu iaf. Jag ammar fortfarande på tidig morgon, men inatt ska vi prova med att ge flaska istället.

One Comment

  • À

    Önskad Ayla kunde dricka välling så hon sov längre. Ho har i 2 veckor vaknat vid 5 o har svårt att somna om trots att jag ammar. Tar typ 1 timma o då sover hon bara 1 timma till. Så vi går upp vid 0630-7 om vi har tur annars har dagen startat 5. Tror hon är hungrig. För när jag gett gröt har hon sedan kunnat somna om strax därefter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.