Okategoriserade,  Portugal

Jag skäms för min hy

Jag får frågor lite då och då om min hy och svaret är att den varvas hela tiden med att vara ganska okej och sen bli en mindre katastrof. Men  det är i alla fall inte så illa som min hy var när jag ammade Lucas. Då hade jag nästan alltid en kind som var full med stora bölder som gjorde ont och fick mig att må dåligt. En sak som jag tror har påverkat är att jag äter nästan ingen gluten längre. Jag äter inget bröd och om jag dricker öl så väljer jag nästan alltid glutenfri öl. Det enda som jag fortfarande inte har bytt till glutenfritt är pasta, men jag kan inte säga att jag märker nån större skillnad på hyn dom veckorna som jag inte har ätit pasta så jag vet inte om det påverkar så mycket. Men det är klart att det vore nog bättre om jag gick all in och bytte ut pastan också.

En annan stor skillnad är att jag har börjat med en ansiktsmask som innehåller aha-syrabehandling från Exuviance. När jag har acneutbrott så tycker jag att det blir ganska stor skillnad dagarna efter som jag har lagt en sådan mask i ansiktet. En annan nyckelprodukt som jag tror gör skillnad för min hy är fuktsprayen från Dermalogica som är helt suverän! Jag tycker min hy är mycket mindre oljig sen jag började med den.

Nu, så här på semestern, så har det förstås blivit lite annorlunda. Jag har ätit både bröd och druckit öl och jag skäms för min hy 🙁 Det är inte värsta katastrofen… inte än i alla fall. Men jag tycker det är jobbigt så imorse la jag en ansiktsmask som jag har hittat här i Portugal som ska vara bra mot finnar. Hoppas det hjälper, åtminstone kändes det bättre att dölja alla finnar med den innan jag orkade sminka mig 😛 Jag avundas alla ni som slipper vara prickiga från och till…

4 Comments

 • Malin

  Hej,jag använder cetaphil ansiktsrengöring och dag/nattkräm.Så otroligt bra på min hud.Har innan haft problem med finnar och stora blemmor i ansiktet.Men nu får jag bara någon enstaka ibland när den där tiden i månaden kommer!Det kanske inte funkar på dig men kanske värt ett försök!

 • Karin

  Jag har alltid haft problem med hyn från och till. Provat alla salvor å tvätter som finns. Bölder, inflammation mm. Har ätit nå medicin? När jag var 15 åt jag roaccutan, det höll sig borta 10 år mer eller mindre. Sen kom det tillbaka å åt tetracyklin några omgångar, men det kom alltid tillbaka. Åt roaccutan igen nu för två år sen och har inte fått en finne sen dess. Men är ju en stark medicin så vet och förstår att många inte vill ta den. Jag hade så himla ont i ansiktet pga bölderna så hade som inget val.
  Finns ju olika orsaker till problemen också. Jag har tex torr och känslig hy, medan andra kan ha fet och oljig…under/överproduktion av talg..

  Min acne poppade alltid fram när det blev vår, så solen är en stor bov. Har alltid bra skydd i solen sen jag märkte det sambandet.
  Men du känner din hy bäst och vet vad som funkar och inte. För mig hjälpte verkligen inga produkter utifrån, ovh jag blev leds på alla som Rekommenderade diverse märken ”testa rosenserien, osv osv”, så ta inte mina tips som sanning för dig, ’men är det som funkat på mig. Ha fortsatt härlig semester!! Och håller med om fuktspryen, den är super. Kram

 • Hanna

  Jag har aldrig haft mycket finnar men jag kan nog förstå lite ändå. Min största osäkerhet jag har är att jag inte känner mig fin osminkad. Jag är blek, mina ögonbryn jätteljusa och så är jag väldigt mörk/röd runt ögonen. Ser sjuk ut om jag inte sminkar mig. Därför går jag ALDRIG ut utan smink. Inte ens för att slänga soporna.
  Hade såå gärna velat bli en sån person som kan gå till affären osminkad, särskilt nu när jag har en liten som tar upp min tid. Men jag stannar hellre hemma än går ut osminkad. Suck..

 • S

  P-piller är min räddning! Efter vårt tredje barn så ”knipsade” sig min man så att jag skulle slippa äta hormoner. Tyvärr blev min hy helt full å acne igen. Hela ryggen, halsen och bröstet. Nu har jag ätit p-piller i 3 månader och problemet är snart helt borta. Vet att du inte kan äta p-piller när du ammar, men överväg det sen. Min erfarenhet är att man kan använda hur många fina dyra produkter som helst för hyn, men att problemet handlar om dina hormoner vilket är på insidan. Det kommer inte hjälpa alltså… Amorest heter mina p-piller.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.