Nästan helt tomt i simhallen

Igår var jag och Isadora på simskolan på Lundbybadet. Hela stället var i princip öde! Det fanns ingen i receptionen, stora simhallen var helt nedsläckt, den enda personal som syntes till var en manlig städare som just skulle in och städa på herrarnas. I damernas omklädningsrum var det jag och tre andra mammor. Vi tog varsitt omklädningsrum, höll oss undan varandra i duschen och höll över en meter från varandra i bassängen.

Det hela kändes både konstigt och olustigt… Det är första gången jag har fått se effekterna av coronapandemin med egna ögon, jag har ju varit ganska isolerad här hemma. Dom enda gångerna jag har varit utanför hemmet under dessa veckor är när jag varit på MVC eller när jag hämtat Lucas i skolan.

Hur tänker ni kring coronapandemin? Avstår ni fritidsaktiviteter och håller er hemma till varje pris? Eller är ni ute på aktiviteter ändå?

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Lena

  Simhallen är ett av de ställen jag absolut inte hade besökt i dessa tider. Försöker också begränsa de sociala kontakterna så långt det är möjligt.

  Svara
 2. Ylva

  Djärvt av dig att besöka simhallen i dessa tider. Men du satte väl barnens simundervisningen före ev smittorisk. Man måste ju leva också och Corona kan man få ändå.

  Svara
  • Emma

   Håller med, man måste leva också 🙂 Men jag satte inte barnens simundervisning före smittorisk, jag har läst på en hel del och utifrån alla rekommendationer jag har läst så ansåg jag att smittorisken är väldigt liten i simhallen. Vattnet är klorerat så corona överlever inte, folk tvättar sig noga både före och efter badet och folk går i allmänhet inte till simhallen med förkylningssymptom (för det är jättejobbigt och man blir oftast sjukare efteråt). Det är klart att någon skulle kunnat hosta eller nyst inom en meter från oss, men jag trodde inte att risken var så stor och det visade sig att jag hade helt rätt 🙂 Jag är mer orolig för Lucas skola eller för när Victor handlar i mataffären…

   Svara
 3. Nina D

  Vi har tänkt fortsätta simlekskolan (förra veckan hade vi förhinder) för mellangrabben. Är kommunalt så de har samma regler som skolan/förskolan har (stanna hemma vid minsta tecken på förkylning etc)
  Stora sonens hockey och innebandyträningar är inställda sedan några veckor. (Hockeyn hade varit slut nu iofs oavsett Corona eller inte) Han längtar till fotbollen börjar men vet inte om den kommer börja eller inte. Så han får följa med och simma under lillebrors simskola så han har någon aktivitet (fick han bestämma skulle han vilja träna jämt ?)
  Bor ju i en mindre stad och när jag var ute på lunch för att köpa (hänt)mat förra veckan var det helt dött på stan, köpte sedan några mer dagar för att stödja våra små lokala handlare.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här