Okategoriserade

När slutar man klappa på rumpan?

Jag som är en riktig tänkare, grubblar jämt på både oviktiga och viktiga saker och häromnatten grubblade jag på när man slutar buffa sitt barn i rumpan för att sova? En helt oviktig sak men en sak som en grubblande mamma står och funderar på när hon står dubbelvikt över spjälsängen och buffar rumpa för kung och fosterland…

IMG_8546

10 Comments

 • Mikka

  Hej, jag har en fråga:-)
  Om du tänker tillbaka på din förlossning idag hur känner du då? Vad var (extra) bra/dåligt? Vill du föda på samma sätt igen? Skriv gärna dina tankar såhär 1 år efter och för framtiden:-)

 • Tilda

  Hej,har läst din blogg länge utan att kommentera men tyckte det var på tiden o säga hej 😉 jag hittade din blogg när jag var gravid och letade efter packlista till bb väskan. Jag fick den 30 april 2013 en liten dotter så har varit kul och följa dig och din fina familj. Lucas är otroligt söt!
  När det gäller att buffa rumpa så har jag försökt vänja av min dotter med alla typer av stimulans för att somna som att vagga eller buffa,jag har nattammat henne fram till för några månader sen men sen bestämde jag mig för att nu ska hon sova i sin säng så vi alla får bra sömn,så vi ställde spjälsängen bredvid vår säng och så la jag mig och höll in handen på henne så hon kände att jag var där. Visst var det lite gnäll o gråt men på tre dagar hade hon lärt sig o somna själv så nu sover hon från ca 20:00-08:00 och det är så skönt 🙂 hoppas ni hittar ett bra sätt som funkar för er 🙂

 • Isabelle

  Vi buffar ibland, men sen man började få världens ryggont av att stå böjd ner i spjälsängen… Kom jag på att jag bara hade behövt ha något annat att buffa med.

  Sagt och gjort, jag hämtade ett långt skohorn. Den buffade jag lätt med på rumpan. Funkar jättebra och nu blir man mer trött i armen men ingen dålig rygg 🙂

 • Mamma till Neo och Vincent

  Det har jag aldrig gjort och det känns superskönt. Har nog inga vänner som har buffat på rumpan. Skönt att slippa stå där tills barnen somnar. Minsta sonen gillar dock att pilla på mina fingrar när han ska sova. Sonen på snart 3år gjorde inget sånt. Somnade själv utan problem. 😉

 • Jenny

  Vi har aldrig buffat L i rumpan. Däremot tar han min hand och gosar med den i sitt ansikte. Det är hans trygghet förmodar jag innan han somnar också är det lite gosigt 🙂 På dagen kan han ha lite svårt att somna då rullar vi honom i vagnen fram och tillbaka, men tänker att det ger sig med tiden ( han är bara 8 mån).

 • Sandra

  Vår tjej är 13 månader och henne buffar vi på ibland vid behov när hon har svårt att komma till ro. Vi började avvänja henne med det för någon månad sedan. Vissa kvällar är hon så trött att hon somnar bums nästan så då har vi bara suttit med/stått bredvid sängen tills hon somnat, eller så har vi buffat tills vi märkt att hon börjat komma till ro och då slutat så att hon somnar utan buff. Det är nog väldigt olika så man får testa sig fram helt enkelt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.