Okategoriserade

När ska man bli orolig?

Ny skriver jag ett sånt där bajsinlägg igen. Det slog mig nämligen att hans gnäll och ovilja att äta kan bero på att han inte har bajsat på snart en vecka. Helt ärligt minns jag inte om han har bajsat alls denna veckan. Jag vet med säkerhet att han inte har bajsat nån gång mellan tors-sön. Jag tror att sista gången han bajsade var förra söndagen, men det kan ha varit i måndags.

Fast jag tror fortfarande att han har tandvärk. Hans sätt som han är på får mig att tro det. Jag upplever inte alls att han har ont i magen och isf borde han väl haft ont i natt igen? Det hade han inte…

Jag ska köpa katrinplommonpure idag och ringa BVC imon. Men vad har ni för erfarenheter i detta? När ska man bli orolig?

8 Comments

 • Caroline, blivande två barns mamma

  Elias har ibland gått nästan två veckor utan att bajsa.. fråga mig inte hur allt fick plats i honom.. men han hade inte ont i magen eller så utan han har vart så hela tiden som liten sen när det väl kommer så kan han bajsa flera gånger på en dag.. men bvc har sagt till mig att det inte är något fel så länge som han inte har ont 🙂

 • Linnea

  Min bajsade bara med 14 dagars mellanrum då jag enbart ammade och det ska tydligen vara helt normalt 🙂

  Nu är han 7 månader och jag ger bröstmjölk men även gröt och välling och lite smakisar. Därför ger jag 1 sked plommon puré varje dag så magen hålls igång. Jag tror inte du behöver oroa dig iaf så länge man mestadels ammar 🙂

 • Niki

  Det är väldigt olika men från min erfarenhet skulle jag oroa mig, men bvc kommer troligtvis säga att det är normalt. När jag enbart ammade dottern, när hon var ett par månader, så bajsade hon ett tag bara 1 gång i veckan. Sedan började hon plötsligt bajsa normalt en period. Men när vi började med större smakportioner blev hon förstoppad. Vi provade katrinplommon och päronpure. Hon kunde få en hel burk om dan men det funkade inte. Inte heller att prova med termometern i rumpan. Vi köpte windi och det kom ut en hård liten bajskorv. Det höll på så i nästan en vecka. Vi bestämde oss då för att köpa någon typ av lavemang som finns på apoteket. Då kom en del men långt ifrån allt. Sedan bajsade hon inte mer på 4 dagar efter lavemanget. Dottern var gnällig, sov dåligt och gnällde vid bröstet. Vi bestämde till slut att åka till akuten där de sa att det inte alls var bra och att hon var ordentligt förstoppad. De sa också att utifrån det jag beskrev så hade jag antagligen intd tillräckligt med mjölk och därför hade hon blivit förstoppad och dessutom varit hungrig stackarn. De sa att det är typiskt bvc att inte ta det på allvar och bara pressa mes diverse hjälpmedel ist för att ta tag i och hitta vad felet egentligen är. Och att de inte förstod att jag hade för lits mjölk. Efter detta blev vi ordinerade att ja dottern gröt och ersättning och vi fick börja med lactulos. Då var dottern ca 5,5 månad. Jag slutade amma strax efter detta eftersom att dottern fortsatte gnälla vid bröstet så det blev ingen trevlig stund eftersom att jag inte hade nog med mjölk. Hon är idag 9 månader och vi ger fortfarande lactulos dagligen.

  • EmmaEmma

   Jag har ju gett en del alvedon, men inte full dos. Kanske har det berott på det. Men ut måste det ju nån gång. Ikväll kom det iaf en liten korv, men inte så jättmkt….

 • lillalady

  När Lin var drygt ett halvår bajsade hon inte på 9 dagar. Hon ammade inte då utan åt ersättning så vi fick rådet att åka in. Så vi fick åka in till sjukhuset och där fick hon lavemang för att bajsa. Men som sagt, då ammade inte hon och det är annorlunda om dom inte ammar, då är det inte bra om dom inte bajsar. Ring sjukvårdsupplysningen och fråga, dom brukar för det mesta (inte alltid dock) vara ganska bra på att hjälpa till 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.