Okategoriserade

Mobbing

Nuförtiden hänger jag mer och mer på youtube och jag kan få riktigt ont i magen när jag ser hur elaka vissa är mot andra. Majoriteten av dom som kommenterar elakt är unga som kommenterar hos andra unga, ofta handlar det om utseendet. Jag blev jätteledsen en kväll efter att jag hade varit inne på en youtubekanal och sett en pojke på 10-12 år bli utsatt för alla möjliga kommentarer om sin kropp. En användare hade till och med önskat döden åt pojken! :O 🙁 Jag kunde inte sluta tänka på pojken så dagen efter anmälde jag dessa användare till youtube och kontaktade pojken och bad honom blockera användarna. Jag skrev till pojken att genom att blockera så gör han internet till en bättre plats för alla andra också, inte bara för honom själv. Efter detta gjorde jag det till mitt mission att sprida kärlek på hans kanal. Jag önskar att jag kunde väga upp alla elaka kommentarer med mina kommentarer, men jag vet att det bara är önsketänkande för jag vet själv hur en enda elak kommentar på ett inlägg kan bli det enda jag kommer ihåg trots att dom resterande 9 var superfina.

Barn är kanske en kategori för sig eftersom barn ofta inte förstår konsekvenserna av sin elakhet förrän dom själva blivit utsatta, men mobbing förekommer ju även bland vuxna. Ofta är det rotat i avundsjuka eller egen osäkerhet. Alla människor är inte snälla, alla menar inte väl… Det har jag fått lära mig den hårda vägen, men ändå har jag inte lärt mig ett piss av det. Jag vet att jag är naiv, men om jag skulle sluta vara snäll, generös och öppenhjärtad så skulle jag inte veta vem jag är längre. Jag har blivit mobbad, retad, utfryst så jag vet hur det känns att verkligen vara på botten, men jag tror fortfarande på ”kill them with kindness” – åtminstone giver det mig mer stryka, glädje och lycka än att sjunka till samma nivå som dom som snackar skit. Jag tror man vinner mest på att vara snäll. ❤ Och ärlighet varar längst 🙂

Foto: Fotoliselotte

6 Comments

 • J

  Ett välbehövligt inlägg!
  Jag var så ledsen här om dagen när grannbarnen blev så mobbade. 13-åringen var helt plötsligt försvunnen, och efter kontakt med polis och skola kunde han återfinnas under dagen. Han var alltså så rädd så han vågade inte gå till skolan så han gick och gömde sig ist. Samma dag får 11-åringen en sten, stor som en knytnäve, kastad i huvudet på henne med sån kraft att hon trillade av cykeln. Ursäkta språket, men jag blir så jäkla förbannad!

   • J

    Ja, det är verkligen fruktansvärt hur man kan behandla varandra. Och inte minst vuxna heller. Ser alltför mycket mobbing i Facebook-grupper och bloggar där man inte kan respektera andra människor, snackar skit, hittar på och skvallrar . Jag blir mörkrädd ibland när jag inser att det är dessa människor som uppfostrar dagens barn. Tycker om när du tar upp dessa ämnen. Du skrivet så fint och jag älskar att du lägger ner tid på att besvara dina bloggläsare. Och alltid med respekt. ?

    • Emma - På Smällen!

     Ja jag vet! Preciiiis så tänker jag också!!! Jag har också sett alltför mycket elakheter på nätet, bloggar och fb-grupper. Vad härligt att höra att du uppskattar det. Jag tycker det är svårt att skriva om såna här ämnen för det känns viktigt att det blir helt rätt. Ja, det tycker jag är jätteviktigt ? Jag tror det är därför som det är så fin atmosfär i mitt kommentarsfält ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.