Mitt första DIY-projekt!

Just det! Jag har ju inte visat er hur Isadoras dockhus blev ännu 🙂 Jag gjorde klart det strax innan jul. Mitt allra första “DIY-projekt” och jag blev så himla nöjd 🙂 Isadora också för den delen!

Som ni redan vet så började vi med att måla hela dockhuset rosa. Jag fick hjälp av både Lucas och Isadora som exalterat hjälpte till 🙂 När vi var klara med målningen så var det dags för tapetseringen och det var jag så nervös för… Jag har aldrig tapetserat förut och hade inte heller så mycket tilltro till att jag skulle lyckas så jag använde mig av tapetprover från Rusta. Jag var så nervös att allt skulle gå åt skogen, men det gjorde det inte! Tvärtom så blev det perfekt och jag är såååååå stolt! Jag klarade det!

När jag skulle tapetsera så mätte jag och klippte ut tapeten i förväg. Det blev väldigt mycket klippande för att få det exakt, men hellre det än att försöka skära bort tapeten i efterhand. Jag började med den svåraste delen först och klippte till den när barnen inte var hemma för att undvika onödig stress. Det var jätteskönt att få det svåraste gjort först för det gjorde att jag fick självförtroende att klara resten också 🙂

När det var dags att för tapetseringen av dom färdigklippt bitarna blev jag förvånad hur lätt det var! Jag använde mig av vanligt tapetlim som jag målade direkt på väggarna och sen passade jag in tapeten och drog med ett kontokort för att undvika klumpar av lim och luftbubblor mellan tapeten och väggen. Det blev såååå bra!

Nu funderar jag på att ge mig på mitt gamla dockskåp från Lundby. Det hade varit kul att renovera det, men jag vet inte om jag vågar. Jag är rädd för att misslyckas och aldrig bli klar… 😛

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Lisa från Skåne

    Så fint det blev förstår att ni är nöjda. Bara ge dig på det andra dockskåpet jag gjorde om flickornas när barnbarnen kom, var inte alls svårt kanske lite mera billigt än det du gjort. Lycka till

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här