Tredje graviditeten

Min plusshistoria med bebis nr 2

Jag fick en önskan om jag kunde skriva om vår väg till plusset och självklart kan jag det!

20150914-111640-40600302.jpg

Förutom min plusshistoria så kommer jag publicera gamla inlägg på vägen till plusset som jag skrev på en anonym blogg på vimedbarn. Jag meddelar när dom inläggen finns uppe om ni inte vill vänta så kan ni gå in där och läsa redan nu. Nu till plusshistorian 🙂

Efter mitt MA förra hösten så gjorde vi bara ett försök i november och sen bestämde vi för att pausa bebisverkstan av olika anledningar. Jag var inte i nåt bra skick och vi behövde tänka på varandra istället för att bara tänka på att jag skulle bli gravid. Vi pausade 4 månader och hade i förväg bestämt att vi skulle sätta igång i april igen. När april kom var jag jätteexalterad! Som vi hade längtat!! Jag var så glad för att vi äntligen skulle börja försöka igen, det kändes nästan som jag redan hade plussat haha 😀

Jag har använt NaturalCycles enda sen november så i april hade jag ganska bra koll på min menscykel, så först trodde jag nästan att vi skulle bli gravida på en gång som vi blev dom andra två gångerna. Men så blev det inte.

Redan i april hade jag upptäckt att jag hade kort lutealfas så jag hade mina misstankar att det kunde bli trixigt att bli gravid. Lutealfas är den tiden mellan ägglossningen till att mensen kommer. Efter mitt MA så har min lutealfas bara varit 8-11 dagar. Jag hade läst att om man har en lutealfas på mindre än 10 dagar, då är det högst osannolikt att ägget hinner fästa innan mensen sköljer bort allt. Jag försökte med alla möjliga naturläkemedel som b-vitamin, bidrottninggelé, antioxidanter m.m för att förlänga min lutealfas men inget hjälpte. Dom första 4:a försöken resulterade i nada, men det 4:e försöket var jag nästan bombis på att jag var gravid, men tillslut kom den jäkla mensen. Då fick höra i en tråd på familjeliv att mina progesteronnivåer kanske var låga och att jag skulle testa ProgesterAll. Det är en hormonkräm som man smörjer där huden är som tunnast , t.ex. underarmarna. 

 Vi åkte till Bali. Krämen var med på resan och efter ägglossningen (som jag tyckte dröjde ovanligt länge just den här månaden) så började jag smörja med krämen. Jag kände inte alls av ägglossningen den här månaden och jag kände ingenting alls i kroppen. Jag var stensäker på att jag INTE var gravid. Jag tempade och tempen gjorde en konstig dipp på 5:e dagen efter ägglossningen, så först trodde jag att mensen skulle komma direkt, men det gjorde den inte. När vi kom hem från Bali så hade jag bestämt mig att jag skulle testa första dagen hemma i Sverige igen, alltså den 4:e augusti för då skulle det vara ÄL+11 och min mens skulle redan vara försenad (eller så skulle det vara BIM den dagen). Men just den dagen så gör min temp en ny dipp. Jahopp, tänkte jag och bestämde mig för att det blir vinkväll på balkongen med grannen 🙂 Som sagt jag var ju redan stensäker på att jag inte var gravid.

Dagen efter vinkvällen, när jag tog tempen på morgonen och loggade i NC-appen så pluppade det upp en ruta i NaturalCycles att jag skulle ta ett gravtest. Hoppet inom mig steg, men samtidigt kunde det lika gärna vara alkoholen som orsakade temp-höjningen. Jag hade ett enda gravtest hemma, så jag provade med ett ÄL-test först. Om ÄL-testet inte visade nåt utslag alls så skulle jag inte ta gravtestet. Men ÄL-testet var positivt och när jag tog gravtestet så blev det mycket riktigt två streck! 

  

 Här nedan ser ni mitt första inlägg precis efter att jag hade plussat 🙂

20150914-113032-41432393.jpg
Klicka på bilden för att göra den större

Så här ser det ut när man har tempat med NaturalCycles när man är gravid:

  

4 Comments

 • Sara

  Va härligt att läsa detta. Kändes nästa som när vi försökte men ändå inte… Nu hann vi inte försöka så länge, tror det tog sig andra försöket. Jag kände dock på mig att jag var gravid trots att gravtest visade negativt och jag blev så besviken för jag var ju bombis på att jag var på smällen, så jag partade loss rätt bra ett par dagar efter då jag trodde mensen var på ingång med småblödningar. En vecka efter hade mensen fortfarande inte kommit igång ordentligt så jag tog ett till test och då visade det positivt 🙂
  Vi använde oss också av NC, så himla bra och smidigt!

  KRAM
  S

  • Emma - På Smällen!

   Kul att du använde uttrycket ”på smällen” 🙂 så var det när jag blev gravid dom andra två gångerna också. Jag visste att jag var gravid men testen visade negativt ända fram till ÄL+11 😛 kram!

 • Sandra

  Beklagar er missfall Men Så himlas väldigt lustigt, jag läste oxå om progrestronall krämen i en tråd och började smörja mig i augusti, kände mig inte heller gravid men så fel jag hade ☺️ Vi har haft en väldigt tuff resa bakom oss, förlorade vår första son efter förlossningen i julas, komplikationer kom tidigt Honom kämpade vi för att få både på egen hand men oxå med fertutredning, så tog två år innan vi blev med honom…. Men tänk tänk om allt handlade om progrstronbrist så enkelt! Smörjer du dig fortfarande? Har läst att man ska det tom vecka 12?! Eller vissa verkar göra det ännu längre, hur ska du göra?
  Stort lycka till med skatten i magen

  • Emma - På Smällen!

   Men fy! Beklagar verkligen! Det är varje mammas och pappas största mardröm!!! Skönt att höra att du är gravid igen i alla fall men jag lider verkligen med er av att höra om er ängel Ja, tänk om progesteronbristen gjorde att ni fick kämpa så för att bli gravida med honom! Konstigt att läkarna inte märkte det?! Jag kommer smörja till vecka 12 för då är gulekroppen helt avvecklad och moderkakan tar över försörjningen. Som jag har förstått det är progesteronets uppgift att meddela gulekroppen att den ska försörja ägget, embryot, fostret tills moderkakan tar över. Men jag har också läst att vissa använder hela graviditeten. Men jag har inte tänkt göra det. Jag fråga BM om det men hon sa att moderkakan tar hand om försörjningen direkt så jag fattade på en gång att hon inte hade koll. Grattis till graviditeten och lycka till du också!! kram!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.