Spanien

Middag på lavasten

Något jag tycker extra mycket om när jag och Victor är ute och reser är att jag inte behöver tänka på vad vi ska göra eller vart vi ska åka. Om jag inte vill förstås, och även då ser han till att det händer! I tisdags var vi på ytterligare en restaurang Victor velat ta oss till när vi är här i Spanien för första gången.

Deras specialitet är att kött serverat på lavasten. Man väljer sin köttbit och hur mycket man vill ha, och får det sedan serverat på en egen liten sten tillsammans med såser och andra tillbehör. Stenen håller sig varm länge så man kan äta i sin egen takt och tillaga köttet precis som man vill ha det. Supergott!

org_dsc06061
org_dsc06059

Jag och Victor delade på tigerräkor i en riktigt het chilisås till förrätt medan han sedan valde entrecote och jag lamm till varmrätt. Självklart drack vi lite bubbel till; cava som sig bör nu när vi är i Spanien. Allt var verkligen jättegott och vi båda pekade ut samma sås som vinnare; en stark och krämig gauchosås.

Isadora valde korv och pommes frites, medan Lucas åt chicken nuggets. Båda var supernöjda, och de fick till och med varsin studsboll av servitrisen eftersom hon behövde testa automaten de precis fått tillbaka efter att den gått sönder 🙂

Isadora modellade lite medan jag och Lucas var på toaletten. Jag blev så full i skratt när jag såg henne för jag har aldrig sett henne posera förut. Vad får hon allt ifrån?

Vi har ju lagat mat på saltsten en hel del hemma, men också pratat om att testa lavasten eftersom vi tror att den håller värmen lite längre och därför passar bättre till just kött. Saltsten går ju också att tillaga maten kall, t.ex. grava lax eller kött.

Har någon av er testat både salt- och lavasten, och i så fall vad tycker ni är bäst?

2 Comments

  • Kajsa

    Hej, är oxå nere i Spanien i era trakter ni befinner er. Är nyfiken på vart den där restaurangen man åt i en grotta heter och den sistnämnda ni åt på. Njut på i detta paradis.

    • Victor

      Vad härligt att ni också hittat hit! ☀️? Restaurangen som ligger i de gamla grottorna heter Las Cuevas och ligger i en liten bergsby nordväst om La Zenia etc., San Miguel de Salinas. Mysig tapas som sagt! ? The Stone Grill finns på tre ställen; Orihuela Costa/Campoamor, El Raso/Guardamar del Segura och L’Albir. Riktigt gott kött! ? Ni kan läsa mer och boka bord på https://www.lascuevas.es respektive https://www.thestonegrill.es! ? Hoppas att ni hittar nya favoriter ni också! ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.