Spanien

Första vuxentänderna!

I måndags firade vi att Lucas fått sina allra första vuxentänder! Det var Victor som upptäckte det när han borstade tänderna på Lucas, precis bakom framtänderna i nederkäken. Lucas blev jättestolt och exalterad över att äntligen få tänderna han skall ha för resten av livet, och som han väntat!

Den första mjölktanden ramlade (till slut!) ut när han kramade fröken på förskolan hejdå för sista gången innan sommarlovet, den 27 juni. Lucas förstod först inte vad det var han fått i munnen, men när han spottade ut den så blev han överlycklig! Victor lindade in den i toapapper så att den kom hem säkert, tills tandfen tog över.

I förrgår, den 23 juli, tappade han sin andra mjölktand när han åt en banan på förmiddagen och plötsligt kom springades till oss och skrek att det var blod på hans banan som han inte förstod vart det kom ifrån. När vi tittade i hans mun så var tanden borta, så vi tror att han helt enkelt käkade upp den…. Haha! Han var lite orolig vad tandfen skulle säga eftersom han inte hade någon tand att ge henne, men hon kom ifall ändå och la en Euro i hans glas. Smart av honom att tappa tanden i Spanien så att han gör sig en extra hacka, alltså! 🙂

One Comment

  • Sanna

    Vad roligt att Lucas tappade en tand i Spanien, det gjorde min dotter också när vi var där 2016. Det var dock en av hennes sista mjölktänder. I dag har hon tappat alla sina och de permanenta har börjat dyka upp. Några kvarstår fortfarande men det kommer nog snart.

    Kram Sanna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.