Okategoriserade

Måste man promenera en gång om dagen?

Jag kommer inte riktigt ihåg om de var läkaren eller BM som sa till mig att man inte direkt främjar igångsättning av förlossning genom att bara ligga hemma på soffan… Att man helst ska ta en promenad om dagen.

Måste man det? Mina fötter är ju så himla svullna… Jag har absolut inte lust med en promenad om dagen. En varannan dag går bra, men inte oftare än så. Igår var jag och promenerade och det får jag lida för även idag eftersom mina fötter svullnar så kolossalt mycket o gör jätteont!

Jag tyckte jag var rätt duktig som ändå ger mig ut varannan dag… Är det för lite? Riskerar jag att förlossningen inte kommer igång för att jag ”vilar” så mkt?

14 Comments

 • Tessan

  Tycker inte du ska gå om du får sånna besvär av det efteråt! Förlossningen kommer inte igång fortare för att du rör på dig lite mer vad jag har lärt mig. Utan bebisen kommer precis när han vill, även om du ligger i soffan hela dagarna 😉

 • mia

  dom tre sista veckorna gick jag mycket å den dagen mitt vatten gick gick jag upp å ner i trappor flera gånger jag var så less hade gått över 9 dagar. så klockan 18.00 gick vattnet klockan 20.00 var ja på sjukhus klockan 20.30 första värkana å klockan 01.10 kom min son 🙂 lycka till mvh mia

 • Linda

  Min BM har sagt att inget kan påskynda förlossningen. Om man får värkar av en promenad så var livmodertappen så pass mogen att förlossningen ändå hade startat när som helst. Det ända hon ev trodde kunde skynda på lite var sex och då om sperman tränger sig in i den redan lite öppnade livmodertappen så kunde det påskynda öppningsskrdet något.

  Det är väl mer under öppningsskedet det är bra att röra på sig. Hjälpa tyngdlagen med andra ord…

 • Sofie

  Lyssna på din kropp å gör vad du orkar. När jag fick min dotter gick jag mycket å varje dag. 1 v före bf så var jag så trött attrahera sa till min sambo att nu ska jag vila till bebis kommer. Hann inte de direkt för hon kom ca 15 timmar efter jag sagt det. Denna graviditet så har jag en mkt svår foglossning och har inte kunnat träna en dag och inga promenader heller. Så om de som din doktor bestämmer så kommer jag få gå över en hel del denna gång 😉 äsch va tusan gör de ändå för bebis kommer ut ändå förr eller senare. Slappna av å lyssna på kroppen. Kram

 • Johanna

  Hej! Jag är 16 och följer din blogg och jag läser dagligen din blogg om du fått någon liten bebis och jag måste säga att till och med jag går och väntar på när bebisen ska komma. Din blogg är otroligt härlig och du skriver på ett fint sätt, och vekar vara en trevlig människa. Underbart med en blandning av svensk och brasiliansk för bebisen! Jag önskar dig all lycka med bebisen och hoppas på blogginlägg även när bebisen har kommit till världen!
  Jag tror förresten att bebisen kommer komma den 21 mars, samma som min födelsedag 😉

  Svar från Emma: Hej Johanna! Vad glad jag blev för din kommentar! Kul att du tycker om att läsa min blogg och också går och väntar på att bebisen ska komma 😛 🙂 Ja, jag kommer fortsätta blogga när bebis är här 🙂 Hoppas du tycker att det är lika roligt att läsa bloggen då 🙂 Jag uppdaterar listan med din gissning 🙂

 • Maria v36

  Jag får superont i bäcken o mage av att promenera så jag har inte gått några längre sträckor i onödan på jag-vet-inte-hur-länge! Däremot tränar jag kondition på motionscykel flera ggr i veckan! 🙂 Skönt att få upp flåset men inte få ont nånstans !

 • jessy

  Jag tror inte sånt stämmer, med trappor, sex, promenader osv.. Som jag har legat i! Trappor, sprungit och busat i backar osv, men nej jag tror hon kmr när hon är redo att möta världen!

 • Emma

  Vad skönt att ni säger det! För då tänker jag minsann vila ut min bebis också 🙂 Jag kommer nog försöka komma ut i friska luften och ta en liten promenad varannan dag, men inte varje dag.. usch nää det orkar inte mina fötter! Ut kommer ju bebisen förr eller senare oavsett vad jag gör 🙂 haha!

  Tusen tack för era svar!!!!! 🙂

 • Madde-Bäbis i februari

  Ne vila så mycket du bara kan, du måste spara alla krafterna till förlossningen. Jag körde trappträning,promenader och allt man kunde men inget hjälpte ju. Vi fick ju boka in en igångsättning och var redo för den. Var tydligen det ”hotet” som fick lillen att kika ut samma dag dock, men vi åkte ju in 03 istället för 10 på morgonen för igångsättning. Bäbis kommer när den är redo, det är verkligen ett uttryck jag tror på nu 🙂

  Svar från Emma: Skönt ändå att värkarna satte igång tillslut så att du fick ett kvitto på att din kropp och allt annat funkade som det skulle! 😀

 • Katja

  Använder du stödstrumpor? Efter att du gått, lägg upp benen i högläge så svullnar de inte så mycket. Lycka till 🙂 /www.tvillinglycka.wordpress.com

  Svar från Emma: Nä jag gillar inte mina stödstrumpor jag har. Jag hade tänkt köpa i nylon men nu är det ju typ ingen tid kvar så jag struuntar i det. Bra idé att lägga fötterna i högläge. Det ska jag göra nästa gång.

 • jessy

  Jag använder en kräm från tomtom mama när mina fötter och ben blir för jobbiga. Bästa någonsin! Svalkar och kyler skönt. Försöker också ha upp benen när jag kollat tv lr ngt. Sen äter jag 1 banan varje dag och försöker stretcha och massera när jag ändå smörjer in magen. Mina fötter är som innan jag blev gravid typ.. Benen lite tjockare..

  Svar från Emma: Åhh det låter bra med den där krämen 🙂 Sån borde jag också skaffa! Jag har alltid upp benen lite när jag kollar på TVn och om jag inte just varit och promenerat eller soovit så brukar fötterna må ganska bra då. Banan äter jag också varje dag, flera stycken till och med 🙂 Stretcha och masserar har jag däremot inte gjort! Når du ner till fötterna menar du? Utan att få halsbränna?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.