Okategoriserade

Mår bättre

Illamåendet släppte så fort jag hade ätit idag. Gud så gott det var med mat! Och efter maten slank det både ner choklad och en massa popcorn och nu ligger jag i sängen jämte Lucas och ska sova 🙂

Någon föreslog att jag kanske drabbats av matförgiftning och jag funderar på om det kanske kan vara så. Jag brukar alltid spy när jag har magsjuka men nu har jag inte spytt en enda gång. Jag har mått lite illa från och till men har inte ens känt behov en spyhink. Däremot så har magen hållit på som när man får i sig nån konstig bakterie när man är i ett tropiskt land. Det började redan på morgonen i torsdags men sen mådde jag rätt bra (förutom lite magknip) och på fredagen så bröt helvetet löst! Fy usch! Tur att det är över nu i alla fall 🙂

13 Comments

 • cristine svedin

  rätt oväsentligt inlägg, när det varit terrordåd,,,,,,, oskyldiga har skadats o mist livet,, pga en idiotisk människa, hela vårt land har skakats om , vad är lite magsjuka,,,,,,,,,,,

  • Emma - På Smällen!

   Jag håller helt med! Det spelar ingen roll för någon att jag har mått piss när andra har dött. Men det gör ingen skillnad vad jag skriver här på min blogg ändå så varför kan jag inte skriva om hur min helg har varit?

   • cristine svedin

    kan kan du väl, men känns som att det som hänt i Stockholm har lite större värde, som bloggare tycker jag att man skriver om en sån hemsk o omskakande händelse. det har drabbat hela vårt land. då tycker jag o flera med mig att det känns fel att du skriver om magsjuka, just denna helg,, hade inte tyckt nåt om du gjort det när som helst, men inte nu,, tycker annars att du verkar vara en bra människa o att du har en bra blogg

    • Emma - På Smällen!

     Jag tycker det är egoistiskt av dig att lägga ett så stort ansvar på mig. Det är inget ansvar som jag har tagit på mig och jag har aldrig nånsin lovat någon att jag ska skriva om terrordåd eller andra tragiska händelser för den delen heller. Du känner inte mig så du vet inte hur såna här händelser påverkar mig. Du vet inte hur jag mår eller känner överhuvudtaget. Tvingar du alla nära och kära att uppdatera sina facebook med saker kring den här händelsen också? Även om dom är sjuka? Och precis som Diana skriver så kan du och dom andra som du refererar till vända sig till Aftonbladet eller Expressen och läsa om det istället. Sånt här blir jag less på…

  • Diana

   Cristine Svedin: Fast nu är det ju en vardagsblogg som handlar om Emma och om du vill läsa om terrordåd så går det ju bra att vända sig mot Aftonbladet, Expressen och många andra nyhetstidningar.
   Blondinbella skriver om inredning så varför ska inte Emma få skriva om sin magsjuka? Varför vara hatisk och bitter?

  • Annika K

   Christine … Mår du bättre inom dig nu? Mår du bättre i ditt hjärta??
   Klanka ner på någon som är sjuk o inte väljer att skriva om dådet i Stockholm.
   Herrejisses har du inget annat för dig?
   Bara för att man inte skriver nått i sin blogg betyder det inte att man inte bryr sig.

   Massor med kramar till dig Emma ❤️

  • Mia

   Men herregud, klart att det är jättehemskt det som hände men livet går trots allt vidare för alla andra. Jag läser hellre om vanliga saker som händer i bloggarens, i det här fallet Emmas, liv än om katastrofer, det får man gott om på andra håll.

  • Johanna

   Åh det här är spännande kommentar! Super nyfiken på hur du sorterar ut nyheter (hemska dåd). Är det graderat efter geografiskt område? Om det händer i Sverige så måste alla som har en offentlig röst skriva om det, eller ska vi skriva om allt som händer i världen?
   Hur ser du på min blogg som inte har skrivit om Stockholm? Hur ser du på Gekåsbloggen, som inte heller har det? Jag vill verkligen förstå vart går gränsen och vad måste vi bloggare ge vår vinkel på nyheter? Nyheter som Syriens gasattack?

   Eller ska vi komma överens som många personer redan skrivit här att det finns olika sidor/bloggar/sociala medier på webben för olika ändamål. Du går ju inte in på 9gag för att få nyheter eller spelar inte candy crush för att få information om världen. Så varför kräver du att alla ska fylla mallen som en nyhetssida?

 • Marie Alvas mamma

  Skönt att du mår bättre. Tror tyvärr det var magsjuka. För en vecka sedan hade jag precis samma symtom och magen lät som en sodastream eller gammal kaffebryggare! Det var ganska långdraget innan jag kände mig bra. Väldigt konstiga symtom men har hört fler i min omgivning så därför tror jag det är en konstig variant av magsjuka.

  • Emma - På Smällen!

   Hmm, ja, magsjuka kan ju te sig väldigt olika. Lucas hade liknande symptom i början på veckan, men för honom gick det över direkt efter ett toabesök så dagen efter hade jag inte en tanke på att han kunde vara sjuk eller så. Jag har fått jättemycket magknip igen så jag ringde faktiskt 1177 för en stund sen och dom sa att det är förmodligen tarmarna som har tagit stryk och att det kan lika gärna vara matförgiftning från grillningen helgen innan som det kan vara magsjuka. Jag tycker magontet påminner om magförgiftning som jag har haft flera gånger i Brasilien och jag brukar alltid spy av magsjuka. Men det är omöjligt att säga vad det är, men sköterskan på 1177 trodde iaf att mitt magknip berodde på sushin och inte ett nytt sjukdomsförlopp som jag fasade för. Hon sa att sushi inte var snäll mat mot magen haha! Jag får tänka på det nästa gång haha!

 • Nilsa

  En lättnad att få läsa att livet fortsätter som vanligt! Nu är det ju tråkigt med att ligga sjuk men jag funderade på hur du vågar äta sushi efter att ha varit magsjuk! Jag brukar knappt våga dricka vatten innan jag känner mig helt säker på att inte må illa / kräkas osv..

  Glad Påsk!

 • Diana

  Ja tyvärr så kommer nu en massa rasistiska åsikter från ibland till och med nära bekanta! Människor är rädda, det förstår jag, det är jag med men det ger oss inte rätt att tycka att alla är terrorister, att alla ”invandrare kan åka hem..” eller att ”såna som vi som skapar kaos..” som många uttryckt sig på senaste tiden.. och då är jag inte ens muslim, JAG ÄR LATINA så fel och ignoranta men också så rasistiska som de är att det är verkligen alla som dras över samma kant.Jaja vidrigt är det, rasismen, fördomarna och de hemska åsikterna om folkgrupper och religioner är vidriga. Hata terrorn istället, hata mördare, hata fanatikerna, hata hjärntvättningarna, annars är man inte bättre än Hitler själv.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.