Okategoriserade

Mammor som skammar

Jag är med i en grupp på facebook som jag blev medlem i för att jag trodde jag skulle känna mycket gemenskap. Nu funderar jag mer och mer på om jag skulle gå ur gruppen för gruppens medlemmar verkar vara mer upptagna med att hitta fel på andra mammor (och ibland pappor) än det som är syftet med gruppen. Jag fick mig en rejäl känga från en mamma för att hon inte tyckte att jag förespråkade det som gruppen är till för här på bloggen. Det är inte så att jag inte förespråkar, jag bara väljer att inte skriva om det för att jag tycker att alla sätt är bra utom dom dåliga. Det sättet som jag väljer att leva på är mest rätt för mig, men det är förmodligen inte det för alla andra som är inne här och läser och då finns det ingen anledning för mig att predika om det. Jag tror verkligen inte att mitt val är det enda rätta eller det bästa för alla familjer. Rättare sagt så VET jag att mitt liv och mina val inte är det bästa för alla andra familjer. Det är det som är det fina med att vara olika.

Foto: Wanderings

Mitt intryck av gruppen har mer och mer blivit att det är ett gäng arga extremister. Dom tänder liksom till på allt och alla. Alla texter, artiklar och blogginlägg ska tolkas till gruppens fördel oavsett vad författaren säger att hen menade med sin text. Varför gör man så? Och varför kan vi inte få tycka olika? Varför måste vi tycka till om varandra och varför måste andra mammor vara så förbaskat dömande hela tiden?

Jag säger såklart inte att alla är så, men det här är nog den mest extrema gruppen som jag är med i just nu. Samtidigt så är admin i gruppen väldigt bra och det är väl det som får mig att stanna. Gruppen och åsikterna behövs. Jag vill stötta gruppen, men det känns ungefär som att gå på äggskal och jag är inte helt säker på att dom andra gruppmedlemmarna anser att jag är helt okej heller eftersom jag inte tycker att deras sätt är det enda rätta. Men det är ungefär lika dumt som att man inte skulle kunna bli en äkta BLW:are bara för att man gett puré till sin bebis en gång…!

Jag var bara tvungen att skriva av mig lite…

6 Comments

 • Sara

  Jag har också gått ur flera grupper av just den anledningen, att man inte får fela. Man får inte göra på något annat vis än majoriteten i gruppen. Blev riktigt mörkrädd igår när diskussionen om egoism och abort dök upp i en grupp för att pappan kanske inte vill vara närvarande. Och då är jag ändå sådan som har mycket åsikter, men har jag själv inget snällt att säga är jag tyst!

  • Emma - På Smällen!

   Exakt! Man behöver faktiskt inte tycka till om allt hela tiden. Vissa verkar tro det. Jag vågar inte diskutera så mycket i fb-grupper för det är många som anmäler varandra till socialen för helt bisarra saker (t.ex. att någon låter barnen dricka oboy eller äta korv för det är tydligen samma sak som gift i vissa föräldrars världar…)! Vissa har verkligen inte alla hästar hemma!

  • Emma - På Smällen!

   Tack!! Nej, jag bryr mig verkligen inte om vad denna mamman tyckte 🙂 Jag tycker det är hon som har fel så hennes åsikt rörde mig inte i ryggen, men mycket negativt kan ändå dra ner humöret på den bästa. Tack så mycket för alla dina fina ord!

 • Johanna

  Sånt har fått mig att gå ir grupper också. Lustigt att du tar upp blw, för den fb-gruppen gick jag med i av nyfikenhet. Jag hade redan börjat ge puré till bebisen men efter några månader ville hon bara äta själv och absolut inte ha puré. Men där får man ju snabbt veta att man inte hör hemma där och ska söka sig till en annan grupp. Vettigt kanske men jag får känslan av att det är just extremt. Borde gå ur nu men har inte gjort det än…

  • Emma - På Smällen!

   Jag förstår verkligen verkligen inte varför det är så i BLW-gruppen? Vad har dom ens för argument att man inte är en äkta BLW:are? Jag tycker inte det är ett dugg vettigt, bara väldigt mycket diktator över det hela… tråkigt att det finns föräldrar som väljer att förpesta grupper som annars kunde varit bra för många.. :/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.