Magen vecka 10 – bebis nr 2

Snart har halva vecka 10 gått och eftersom ja kunde få fotohjälp av sambon idag så passar jag på att lägga upp veckans magbild. Det är nästan ingen skillnad alls från vecka 9. När jag jämförde dom två bilderna tyckte jag mig ana att vecka 10 är lite spetsigare på ett ställe men det är inget tydligt. Jag hoppas allt står rätt till och jag längtar verkligen efter att magen börjar bli stor på riktigt och bebisen börjar sparka. Nästa vecka ska jag till BM för provtagning inför KUB och så ska vi boka tid till KUB. Jag längtar massor dit, ska bli så skönt att bara få kika in och se att allt är ok!

  

Nu är bebis lika stor som ett katrinplommon 🙂 tänk att det ligger en liten minimänniska därinne i magen!!

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Diana (La Madre)

  Åh vad mysigt att få ett till barn! Varför KUB förresten? Brukar man inte göra det i speciella tillfällen eller har ni det som rutin hos er? kommer inte ihåg varför och vad det gjordes för, men hade för mig att det var när man misstänkte sjukdom i släkten eller nått sånt? är jag ute och cyklar nu.. ja det var länge sen jag hade barn, haha. 😀

  Oavsett vad, sååå mysig mage och lycka till med allt.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   KUB är ett sannolikhetstest där man söker efter downs syndrom och två andra kromosomfel. Dom två andra är väldigt allvarliga och det är inte många barn som överlever förlossningen och gör dom det så dör dom inom 1 år. Kromosomfelen är inte ärftliga, men däremot är det ökad risk när man är över 35 eller väldigt väldigt ung. Jag känner mig orolig eftersom jag redan har ett barn och därför vill jag göra KUB så att jag slipper tänka på detta resten av graviditeten 🙂 tack så mycket Diana! Du är alltid så gullig <3

   Svara
 2. Jannice

  Jag måste faktiskt erkänna att jag är lite avundsjuk på din lilla mage 🙂
  Jag älskade att vara gravid och att föda barn så det gör lite ont i hjärtat ibland att jag troligtvis aldrig kommer att få vara med om det igen!

  Svara
 3. Malin

  Grattis till graviditeten. Texten du har på bilden.. har du gjort den själv eller fått tag på den ngnstans? Är nämligen själv gravid och har tänkt göra något liknande och sedan skriva ut och rama in sen.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här