Okategoriserade

Magen med smakportioner

Nu kommer en uppföljning på Lucas knepiga mage. Så ni som är äckelmagade kan ju hoppa över det här inlägget. Ni minns kanske att jag skrev ett inlägg om att Lucas bajsade så mycket efter att vi hade börjat med mat, annars hittar ni inlägget här: Smakportioner sätter sprätt på magenHan bajsade 3 ggr så mycket som vanligt alltså cirka 9 ggr per dag och 2-3 ggr mitt i natten! Jag blev riktigt orolig när det började komma blod och efter mitt inlägg så var det några av er som pratade om mjölkallergi. Jag blev lite orolig så jag slutade ge honom gröt eftersom det var det enda som jag inte lagade själv. Nån gång gav jag också sån där frukt på påse från Ellas Kitchen, men för det mesta lagade jag allt själv.

Efter att Lucas hade varit grötfri och även mjölkfri i cirka 1 vecka blev magen bättre, men det var fortfarande mer bajs än när jag helammade. Så då bestämde vi oss för att prova gröten igen och då hände motsatt effekt. Lucas bajsade bara 2 ggr om dagen i 2 dagar och sen 1 dag och sen ingen gång per dag! Det ändrade konsistens och jag nu är det precis som jag hade förväntat mig. Känns ju som det är lite så här det ska vara, att dom snarare blir förstoppade än att dom bajsar för jämnan. Iförrigår bajsade Lucas inte över huvudtaget och inte på hela dagen igår heller så jag köpte katrinplommon med päron från Sempers och gav på kvällen. Han älskade det och mumsade i sig illa kvickt och bara nån timme senare så kunde han göra nummer 2.

Skönt! Nu känner jag mig inte orolig längre, hoppas det fortsätter så här och att den lille mannen slipper allergier 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.