Magen

Magen 1,5 dygn efter FL

Nu kommer jag skriva lite om kroppen efter förlossningen och det är absolut inte för att hetsa. Jag är så otroligt fascinerad över allt kring kroppen under graviditet och efteråt. Jag tycker det är häftigt att magen kan töja sig så mycket som den gör och i dom flesta fall så drar sig huden tillbaka i samma takt som magen blir mindre. Är det inte fascinerande? Jag kunde ju lika gärna haft en tom påse med hud på magen nu, men det har jag inte. Och är det inte häftigt att amningen hjälper livmodern att dra ihop sig? Amningen och graviditeten är liksom sammanlänkande! Jag ryser i kroppen när jag tänker på hur väl naturen har planerat graviditeter!

Jag är så exalterad över att se hur min kropp återhämtar sig nu. Jag känner absolut ingen press att det ska gå snabbt, men skulle det göra det så skulle jag bli imponerad. Jag är omföderska och hade ju större symfusmått så därför tänker jag att det borde ta längre tid denna gången. Men vi får se 🙂

Så här kommer första magbilden, tagen lite mer än 1,5 dygn efter förlossningen!


Visst så ser jag fortfarande gravid ut, men jag är ändå sjukt imponerad. Jag tycker magen har dragit sig tillbaka väldigt fint och mycket mer än vad jag själv trodde! Eftervärkarna är lite jobbigare den här gången så jag försöker motivera mig att hantera dom genom att tänka ”yes, nu drar magen ihop sig” och det känns lättare att göra det när man får det svart på vitt 🙂

Första magbilden jag tog med Lucas var 2 dygn efter förlossningen och då såg magen ut så här:


Visst ser det ut som att min mage har återhämtat sig lite snabbare denna gången än som förstföderska? Hur som helst så är jag imponerad!! Kroppen är sååå himla häftig! Tänk att detta gör den helt på egen hand, utan någon som helst hjälp från mig!

Hoppas ni också ser tjusningen med hur kroppen fungerar och inte uppfattar inlägget som hets. Jag vill så himla gärna skriva om tiden efter och hur kroppen fungerar och det vore roligare om ni delade samma fascination 🙂

16 Comments

 • Sofi

  Jag trodde också det skulle ta länge tid andra gången men tycker som du att det går snabbare. I mitt fall beror det nog på 3 kg mindre viktuppgång samt en skonsam förlossning vilket gjort att jag kunde gå till lekparken redan mindre än 3 dygn efter förlossningen. Gick i mammabyxor först men efter två veckor provade jag vanliga jeansen som nästan sitter lite löst ? Självklart lite mjuk mage kvar men är otroligt impad av kroppens återhämtning!

 • Caroline

  Så otroligt häftigt ! Jag har 2 veckor till BF idag och kan nästan inte förstå hur i hela världen min mage ska kunna dra ihop sig såååå mycket :p !

  Tror inte heller nån uppfattar det som hets, det ÄR ju sjukt fascinerande vad kroppen bara gör på egen hand!

 • Eva-Leena

  Dehär skulle jag abbsolut inte anse som ett ”hets inlägg”! Su delar ju bara med dig av dina erfarenheter och du gör de deån början till slut vilket jag tycker är oerhört häftigt och fint av dig! 🙂
  Dessutom så tycker jag att du ska skriva precis de du vill, de är ju trots allt din blogg om ditt liv! 🙂
  Kram ❤

 • zarah

  Det är så sjukt att det är såhär det fungerar! Först anpassar sig kroppen så att man ska kunna bära fram ett nytt liv. Att organ flyttat på sig och gör rum, hur häftigt är inte det?! Och sen att kroppen själv sköter att livmodern drar ihop sig och organen hamnar på rätt plats igen. Det är hur häftigt som helst! Magen har dragit ihop sig snabbast och bäst nu efter tredje barnet än med de andra två och då är bebis ändå bara 11 dagar. Det känns som att det borde varit efter första som det var bäst ?

 • Mikaela

  Kvinnokroppen är verkligen helt fantastisk och jag tycker som du att det gick mycket fortare andra gången för magen att försvinna. Första gången gick jag säkert i mammabyxor några veckor o nu kunde jag gå i mina vanliga byxor på dag 4 och inse att jag faktiskt var tvungen att gå ner en storlek.

 • Caroline

  Jag är helt med på din linje Emma! Jag älskade att se hur kroppen ändrades både under och efter graviditeten och hur fantastisk den kvinnliga kroppen är! Jag blev precis som du väldigt fascinerad över hur magen liksom gick tillbaka efter förlossningen och hur fort det ändå gick med tanke på hur lång tid det tog för den att bli så stor. Jag är just nu själv gravid med nummer två BF 16/7 och älskar att se skillnaderna mellan graviditet 1 och 2 ? Bland annat hur mycket tidigare magen började växa och hur mycket tidigare man kunde känna och se sparkarna men även hur mycket större mina tuttar har blivit denna gång, helt galet! Undrar lite över hur mycket större de kan bli sen när mjölken rinner till ? Har du du något bra tips på några bra amningsbhar för oss med större byst? Jag använde Carriwells seamless bh sist med inlägg och den kommer jag använda igen men något annat märke?

  Fortsätt mysa i bebisbubblan!!!!

 • J

  Jag avföljer då. För mig är inte ett inlägg med tankar kring ett ämne samma sak som att lägga upp en massa bilder för ”syning” av en kropp. Kroppen efter en graviditet ÄR fantastisk men jag känner inte att man behöver bevisa detta genom att använda sig av återkommande före/efter bilder och jag förstår inte meningen med att visa upp sin kropp på ett sånt sätt långsiktigt om du nu planerar att lägga upp fler inlägg. Många gånger har ”resan” oftast slutat i att man i slutänden ändå bara vill komma i lite bättre form än vad som är tänkt och då har fokuset oftast skiftat från ”såhär gick min fina kropp tillbaka” till ”nu ska jag bli fit mamma” vilket jag tycker sänder signaler om att man ändå inte är nöjd med sin kropp fastän det förmodligen finns dem som följer som ser betydligt mer annorlunda ut än från den målbild som ev målas upp på en blogg. Jag har varit med om utvecklingen förr på bloggar och det tar bort tjusningen kring allt det andra som jag kan känna är viktigt i ens liv och som man delar med sig av utåt till följare. Jag förstår om andra inte upplever det som hets men jag gör så då låter jag nog hellre bli att återkomma och följer på IG ist.

  • Emma - På Smällen!

   Vad tråkigt! Jag blir ledsen av att läsa det du skriver. Känns som du inte riktigt gav mig en chans. Följde inte du mig när jag bloggade om detta efter att jag fick Lucas? För mig är inte graviditeten riktigt över förrän kroppen har fått göra det sista som den ska göra för att avsluta graviditeten, så för mig är detta lika naturligt som att fota magen när den växer under graviditeten. Jag kommer vilja träna (precis som jag har gjort innan jag blev gravid) också. Men just nu har jag ett helt annat fokus.

   Jag är glad att du fortsätter följa på instagram, men jag blir ändå ledsen för att jag verkligen tycker om att läsa dina kommentarer och din input på olika saker. Kram!

   • J

    Åh Emma! <3 Jag har följt dig lite av och till hela tiden sen innan Lucas kom men när det kommer till just detta så har jag börjat backa och ev återkommit nåt/några år senare när det lugnat sig med sånt, ex Elaine Eksvärd gjorde jag så med nåt år. Jag kan inte hjälpa det men jag mår inte bra av det fokuset och mycket är nog knutet till att jag senaste året bl a haft väldigt mkt tid att grubbla kring min egen och samhällets syn på (kvinnliga) kroppar och vilken livsstil man väljer relaterat till detta. Och även om jag skulle önska att det vore så enkelt idag att det inte berörde mig på nåt vis så kan jag inte låta bli att känna att såna här inlägg triggar igång en slags otillräcklighet i mig som jag absolut inte vill förmedla till min egen dotter och som jag försöker arbeta bort på olika sätt och vis. Det finns så mkt mer på det privata planet som jag skulle kunna nämna som är relaterat till detta ämne men låter det vara för nu. För det är faktiskt din blogg och då ska du absolut skriva och ventilera om det som du finner viktigt för dig, det ska du aldrig känna att du behöver tumma på oavsett ämne. Älskar din blogg och återvänder alltid för att den för mig väldigt tydligt handlar om kombinationen småbarnsliv, barnuppfostran, karriär, drömmar och storstadsliv. Fortsätter således följa på IG tills vidare ist. Tack för ditt fina svar! Kramar

    • Emma - På Smällen!

     Fina du! ❤️Jag blir tårögd när jag läser det du skriver. Det känns som en vän som lämnar, men jag är glad att du fortsätter följa på instagram. Tack för att du förklarade varför du har gjort det här valet, det hjälpte mig att förstå och jag vill absolut inte att du ska må dåligt ❤️ Tack för att du visar så stor förståelse, det betyder supermycket för mig!! Kram!! ❤️

 • Mamma i Rom

  Först och främst, grattis till eran lilla isadora! Fint namn 🙂 passar bra både i Sverige och Brasilien kan jag tänka mej!
  Visst är de otroligt hur kroppen kan förändras så snabbt åt båda håll helt av sej själv?!? En graviditet är verkligen ett naturens under och kroppen likaså. Kram Elin

 • Pilla

  Helt galet hur bra våra kroppar är! Jag trycker det är intressant hur kroppen ter sig efter en graviditet och dina inlägg (även de efter Lukas) har alltid varit sunda med en sund inställning. Jag har aldrig upplevt att du hetsbantat eller herrtränat för att bli fit. Jag har upplevt att du tränar för att bli stark och må bra.

  Jag älskar ju själv träning och gillar själv att fota förändringen av kroppen efter grav. Jag jämför min egna kropp hur den beter sig mellan mina olika graviditeter /efter graviditet.

  Hoppas ni har det mys hemma nu hela familjen ❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.