Lycklig på Instagram = olycklig i verkligheten

Har ni också blivit överraskade när lyckliga kärlekspar på Instagram har gått skilda vägar? När paret med dom vackraste kärleksbilderna plötsligt har gjort slut? När dom som alltid skrivit så fint om varandra plötsligt inte vill ha varandra längre? Jag blir lika chockad varje gång! Det gör till och med lite ont på mig för att jag vill tro på kärleken. Jag vill tro att det finns en chans att hålla kärleken vid liv hela livet, men den där drömmen ifrågasätts lite varje gång som “dom där som var så lyckliga gör slut”. Hur ska vi “vanliga” människor som inte tar kärleksbilder eller skriver fina ord om varandra lyckas hålla ihop om inte ens dom gör det? Förstår ni hur jag tänker?

Jag vet att man inte ska jämföra med andra förhållanden, men när man följer någon intensivt och ser vackra bilder och kärleksförklaringar från ett par som verkar vara som skapta för varandra så kan man ju lätt bli en gnutta avundsjuk. Jag och Malin diskuterade detta häromdagen, vi var båda chockade över samma sak och kom fram till att allt är inte som det verkar. Men jag tycker ändå att det är konstigt… Jag skulle inte kunna ta kärleksfulla bilder eller skriva kärleksfulla ord om någon som inte gör mig lycklig, det går bara inte… Jag skulle förmodligen bli världens sämsta skådespelare! Jag kan ju inte ens skriva ett glatt inlägg om något så simpelt som vädret när jag är deppig. Det är därför jag alltid skriver på bloggen när jag är ledsen för om jag inte gör det så kan jag inte skriva något glatt överhuvudtaget. Jag är dessutom övertygad om att ni skulle se på mitt inlägg att om det glada vädret att något är fel på mig. Haha!

Jag funderar på hur vanligt det egentligen är att visa upp en lycklig fasad på sociala medier när man i själva verket är olycklig? Tror ni att många känner sig pressade att framstå som att dom är lyckliga även när dom inte är det? Finns det en press att lägga upp saker på sociala medier för att visa för andra? Vad tror ni? Är det kanske vanligare än man tror att dom som lägger upp lyckliga bilder och statusar i själva verket är olyckliga?

Fotograf: www.wanderings.se

Relaterade Inlägg

15 Kommentarer

  • Emma - På Smällen!

   Gud så spännande! Jag hade ingen aning om den här artikeln men redan innan jag läste artikeln så hade jag tänkt att jag och Jair är nummer 3. Det är anledningen till att vi inte bevisar kärlek på Instagram eller fb…

   Svara
 1. Zane

  Ibland handlar det om inte mer än om att försöka ”övertala” sig själv hur lycklig man är. När jag var på väg att skiljas med mitt ex var min dagbok ett tag verkligen överöst med kärleksförklaringar till han. Man vill ju så gärna vara lyckligt kär… sedan när det inte hår längre, ja, då går det inte.

  Svara
  • Karin

   Håller helt med dig. Så var det för mig med fast jag gjorde upptaderingar på FB. Nu när dom uppdateringarna dyker upp i minnesflödet blir det så extremt tydligt hur mycket jag kämpade.
   Idag står det på FB vem jag är gift med, men vi kommenterar typ aldrig varandras grejer på nätet däremot kan vi prata om det hemma när vi tex äter middag.

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Jag kan förstå hur det kan bli så, man försöker väl övertyga sig själv hur bra allt är, även när det inte är det. Det glädjer mig att höra att du är lycklig idag ❤️

  • Emma - På Smällen!

   Vad intressant! Jag tänkte först att det var mer utåt sett som man ville verka lycklig. Jag kom på att jag själv byggde upp en lycklig värld utåt sett när mitt ex var otrogen, men jag intalade mig själv aldrig att det var okej och det var därför som det tog slut. Jag tänkte exakt så här ”kan jag skaffa barn med någon som kan vara otrogen igen?” Han hade varit otrogen flera gånger så svaret blev nej och då blev det hej då. Jag tror många förhållande slutar så som du beskriver med att man försöker övertyga sig själv eller andra att man är lycklig trots problem. Kram❤️

   Svara
 2. Jennifer

  Jag tror att många målar upp den där lyckliga fasaden för att dom så gärna vill ha den. Folk vill leva lyckliga, ha ett perfekt hem, perfekt utseende och perfekta relationer och genom att upprätthålla någon folk av falsk fasad på instagram så kanske man vissa stunder kan intala sig själv att man har allt det där och är lycklig. Jag tror att många ljuger för sig själva.

  Jag brukar ofta säga att dom som hävdar sin lycka och sitt perfekta förhållande väääldigt ofta är dom som faktiskt i grund och botten inte vill erkänna att dom har problem. Behöver såklart inte alltid vara så, det finns genuina personer också, men jag tror att det bottnar i en osäkerhet många gånger.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja så är det nog! Och ja, vem vill inte ha ett perfekt hem och perfekta utseendet som alla andra tycks ha på Instagram. Jag tror att det där med alla perfekthet kan ställa till det för dom flesta av oss… ?

   Svara
 3. Daniela

  Jag har oxå reflekterat över att de som verkar lycklig på socialmedier inte är så lyckliga i verkligheten.
  Tror inte på dessa förhållande där allt jämt är perfekt. Inget förhållande är perfekt 24/7, året runt man bråkar i bland och de som påstår annat är inte ärlig med sig själv

  Svara
 4. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Det är nog lättare att fly verkligheten ut på nätet också, Att göra det fint och konstlat där så ingen ser hur det är egentligen. Ingen människa väljer ju att vara olycklig, då är det lättare att måla upp en lycklig värld. Det har vi nog alltid gjort. Förr i tiden talade man inte heller om vad som skedde bakom de stängda dörrarna utan visade en lycklig fasad trots att partnern var otrogen tex.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag håller verkligen med! Det ligger mycket i det du säger. När jag blev bedragen av mitt ex så visade jag en lycklig fasad utåt för jag ville övertyga alla om att han verkligen älskade mig och att vi var lyckliga trots sitt snedtramp. Fy vad jobbigt det var, usch!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här