Lucas första dag på skolan

Igår var första dagen på skolan för Lucas. Skolan kör igång officiellt nästa vecka, men idag fick han prova på genom att gå halva dagen på fritids. Han var inte jättepepp på att gå dit, han har till och med sagt att han inte vill gå dit i flera veckor så jag tyckte inte att det kändes så kul att lämna honom där. Jag var faktiskt ganska nervös så vi bestämde att Victor skulle lämna istället. Han är väldigt bra med Lucas och så hade han mer tid att stanna kvar om det blev jobbigt för honom. Dessutom inbillar jag mig att Lucas känner av att jag tycker det är jobbigt om han blir ledsen eller ängslig och då blir det kanske ännu jobbigare för honom.

Jag blev så glad när Victor ringde mig för att berätta hur det hade gått. Han hade åkt dit en bra stund innan lunch och stannat kvar medan Lucas bekantade sig med fröken och dom andra barnen. När det var dags att gå mot Bamba för att äta lunch följde Victor med och kollade att Lucas fick rätt kost (önskemat för selektiv ätovilja). Allt stämde och Lucas var nöjd. Efter lunchen stannade han kvar och pratade med klassföreståndaren med Lucas började leka med dom andra barnen på skolgården. När Victor väl skulle gå så hade han knappt tid att vinka hejdå! Så himla härligt! Han kunde knappast fått en bättre start på den nya skolan!

Jag känner mig så tacksam för hur mitt liv har blivit. Vi är lyckliga, allihopa! Barnen kunde inte önska sig en bättre bonuspappa! Jag är så tacksam!!

 

 

Relaterade Inlägg

13 Kommentarer

 1. Sabina

  Fast är det inte konstigt att överlämna ett sådant stort steg till någon han bara känt i några månader? Du måste väl ändå vara ett större och tryggare stöd än Victor? Alternativt han riktiga pappa! Att Viktor har mer tid att stanna handlar väl om prioriteringar hos dig. Hade inte känts ok i min värld!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Du har verkligen ingen aning om vad du uttalar dig om. Victor och Lucas har en jättefin och nära relation där Lucas känner sig trygg. Såklart hade Lucas varit trygg med mig också, men denna gången är jag övertygad om att det var bäst att just Victor följde med. Jag förstår att det inte är lätt för dig som utomstående att förstå, men det är för att du inte känner oss. Barnen är min och Victors högsta prioritet, allt vi gör är utifrån deras bästa. Victor tar hand om dom som om dom vore hans egna och som han aldrig gjort något annat. Dom anförtror sig till honom lika mycket som dom gör till mig, dom har verkligen en jättefin relation.

   Föräldraskap handlar inte om biologi utan om kärlek och engagemang. Det du skriver om ”riktiga” pappa är bara onödigt, men det förstod du säkert själv.

   Svara
   • Sabina

    De har säkert en jättefin relation och han tar säkert jättebra hand om dem! Men de har trots allt inte känt varandra mer än några månader? Ni föräldrar har ju ändå varit del av deras liv längre! Om jag skulle bryta från mina barns pappa skulle de dröja flera månader innan min ev nya partner äns fick träffa barnen! Känns bara märkligt. Men känner som sagt inte er, mer än det du delar med dig!

  • Annika K

   Sabina – snacka om att shama 👿
   Inte ok för dig. Nää kanske inte det men för Emma är det
   Du har väl ingen aning om vilken relation Lucas o Viktor har. Tror nog att Emma vet vad som är bästa för hennes barn.
   Så lägg bara ner 🙄🙄

   Svara
 2. Elin

  Uppenbarligen var det en bra beslut att låta han gå med Victor eftersom det gick så bra🤗😁. Men har ni inte fått skola in barnen i skolan nått under våren? Våra barn hade 3 tillfällen i våras då klassen träffades i skolan.

  Svara
  • Victor

   Vi var på en informationsträff för föräldrar i våras, och sedan ett tillfälle innan sommaren med hela klassen där barnen också var med och fick tillfälle att träffas. Skolan börjar först nu på tisdag, och denna veckan är istället lek på fritids. De flesta barnen är där men inte alla då skolplikten ju börjar först på tisdag 😊

   Svara
   • Elin

    Okey trodde alla skolor gjorde lika! Men det var nog dumt att tro! Hehe. Vi vart väldigt nöjda med barnens 3 träffar på våren i skolan och så hann de smälta det under sommaren. Perfekt😊. Men bra att ni får komma in på fritids innan👍🏻.
    Tycker ni verkar vara ett helt perfekt par du och Emma 😍

 3. Nina

  Härligt att det gick bra.
  Hur funkar det med hans önskekost, är det några rätter han alternerar mellan, och är det skolan som bestämmer vilken dag den ena rätten serveras?
  Är det bara helt nya kompisar för honom eller är det några kvar från förskolan?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det är skolan som bestämmer vilken mat som ska serveras. Det är ofta enklare rätter tex pasta och korv som han fick igår, men då bad han faktiskt om bulgur också som dom andra barnen åt. Han har gjort många framsteg hemma under denna sommarn och det märks när han tar till sig av den vanliga maten.

   Det är två flickor från hans avdelning som ska gå i samma klass så det är bra 🙂 resten är nya.

   Svara
 4. Annika K

  Och riktiga pappa ? Att vara ”riktiga ” eller biologiska pappan innebär inte automatiskt att man är engagerad i sina barn.
  (Talar rent allmänt nu. Inte Om Jair)
  Tycker det är fantastiskt att barn får fler trygga vuxna runt omkring sig.

  Svara
  • Victor

   Det viktigaste för oss är precis som du säger att barnen är trygga med de vuxna de har runt omkring sig 😊 För mig som bonuspappa är det heller ingen skillnad på bonus- eller biologiska barn, även om det finns en viss skillnad i hur relationen byggs upp med bonusbarn då det, åtminstone enligt Emma och mig, måste ske på deras villkor.

   Svara
 5. Mia

  Vi hade inskolning 4 dagar förra veckan på fritids. Det var nog välbehövligt, man tror att det inte ska vara några problem eftersom han gått på förskolan i 5 år men det var visst ett jättestort steg för honom.

  Svara
  • Victor

   Det är stort även för Lucas, särskilt miljöombytet och att plötsligt vara ”minst” från att ha varit ”störst” på förskolan. Jag tycker att det har fungerat väldigt bra för hans del, och vi har också undvikit att låta honom gå hela dagar nu i början just för att få en mjukstart innan skolan drar igång på riktigt.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här