Lucas berättade för förskolan om magsjukan

När jag kom till förskolan idag så undrade pedagogerna om Lucas hade haft magsjuka för det hade han nämligen berättat om 🙂 Jag förstår honom för det var ju lite dramatiskt 😛 men det pedagogerna undrade var nog om jag hade lämnat ett sjukt barn på förskolan. Det fick mig att tänka på flera av er läsare som berättat om barn som sagt både det ena och det andra på förskolan, för barn är ju såna, dom är så ärliga och berättar gärna om sånt här. Lucas hade tydligen berättat om sin kaskadspya mitt under lunchen 😛

Jag ser inte framemot hösten med magsjukor. Jag får ångest bara av att tänka på det. Vi kommer bli tvungna att hålla barnen hemma sista veckan innan resan så att vi inte blir sjuka innan eller efter resan. När vi skulle flyga hem från Brasilien var jag matförgiftad, en riktig mardröm när man ska flyga så långt 🙁 Jag hade som tur var, just slutat spy när vi skulle åka hem, men jag var fortfarande kass i magen och mådde illa varje gång flygplanet skakade lite 🙁

En liten påminnelse att tänka på i höst: Det ska gå 48 timmar från sista symptomen (spya eller diarré) innan barnen kan gå till förskolan igen.

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Jennifer

  Som jag har förstått det är det 48h efter sista sjukdomssymtomet vilket även innefattar gaser, magont, aptitlöshet, feber osv. Dvs 48h efter att barnet är som vanligt och äter som vanligt igen! 🙂

  Svara
 2. Johanna

  På våran förskola gick de magsjuka förra veckan. Kändes så där då jag har en 2 månaders bebis hemma.
  Hoppas de är lindrigt sjukdomsår detta år.

  Svara
 3. Nina

  Åh fy, bara tanken på magsjuka ger mig panikkänslor. I hade vi en hemsk vecka då magsjukan gick runt i familjen, jag trodde ett tag att vi aldrig skulle komma ur det.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Usch det är så hemskt! Lucas fick en gång återfall i magsjukan ett par dagar efter att han blivit frisk och då såg jag ljuset i tunneln – jag orkade verkligen inte bli magsjuk en gång till för jag hade mått så dåligt den gången.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Annonsera här