LOPPIblogbag Finax
Förra veckan fick jag en LOPPIblogbag från LOPPI fylld med glutenfria nyheter från Finax. Jag äter inte glutenfritt just nu, men i vanliga fall försöker jag äta så glutenfritt som möjligt, så det här var verkligen ett passande paket för mig.
Paketet innehöll det här:
Granola Jordgubbar & Fläder – jättegod!! Men jag tycker faktiskt att den smakar mer som müsli, men jag gillar müsli så det är ingen fara 🙂 Finax bakar sin Granola för hand i sitt bageri på Öland. Den innehåller glutenfria havregryn, riskrisp, rostade boveteflingor, flerkornsflingor och har en smak av jordgubbar och fläder.
Granola Naturell – Samma som den smaksatta Granolan fast utan smak, också jättegod!
Müsli Äpple, Päron & Ingefära – God müsli som innehåller glutenfria havregryn, riskrisp, rostade boveteflingor, pumpa- och solroskärnor och är smaksatt med äpple och päron i kombination med ingefära och honung.
Lantbrödmix – Detta har jag inte hunnit prova än, men jag ska försöka hinna det ikväll när jag kommer hem. Jag ser verkligen framemot att testa det här brödet! Min mamma tipsade mig faktiskt om en brödmix från Finax som hon sa var supergod så jag har två förpackningar hemma nu. Hög tid att barka med andra ord!
Jag äter jämt granola till frukost, men den jag äter är inte helt glutenfri så det var verkligen bra att få prova lite nya glutenfria alternativ. Min hy blir jättefin när jag är gravid, men under amningen blev den katastrof och även mellan graviditeter. Innan jag blev gravid den här gången upptäckte jag att min hy blev lite finare om jag inte åt godis och jag hann även prova glutenfritt ett kort tag. Det svåraste när det kommer till glutenfritt, tycker jag är att hitta gott bröd. När jag var liten var jag glutenallergiker så jag lärde mig tidigt att baka mitt egna bröd eftersom Sempers frysbröd förvandlades till deg och fastnade överallt i tänderna – ÄCKLIGT! Dessutom så är det så mycket godare med nybakat bröd! Jag känner att jag orkar verkligen inte hålla på att baka bara för att kunna äta bröd, men när jag läste på förpackningen till lantbrödmix så såg jag att det enda man behöver tillsätta är ju vatten! Enklare kan det inte bli! Nu kan jag absolut tänka mig att baka 🙂 Ska göra det redan ikväll tänkte jag 🙂 Jag håller er uppdaterade 🙂
10 Comments
Erika Gripenstam
Jag har precis börjat läsa boken” charmen med tarmen” (jag har ibs, därav mitt val :P). Eller jag har nog sträckläst mer än en tredjedel av boken nu. Kan verkligen tipsa om den. Väldigt intressant och beskriver hur tarmen fungerar och hur den påverkar. Tänkte på dig med tanke på dina magproblem.
Granolan förresten, är den värd att testa om man inte gillar mussli så mycket då du skriver att den är mer som mussli? Är den sötad med honung eller liknande?
Emma - På Smällen igen!
Tusen tack för tipset om boken! Ja, min mage har ju bråkat mycket, men nu har jag börjat tro att det inte är IBS utan att det har varit blindtarmen hela tiden… Sist jag hade ont låg jag ju inne för blindtarmen och gången innan det så var det ju också blindtarmen. Men absolut så kan det ju vara IBS också. Är boken rolig? Det låter lite som att den är skriven på ett roligt sätt 🙂
Hmmm…. svår fråga! Jag är ju van vid att granola är som den är i Brasilien, lite klumpig och söt, typ som crunch som fanns förut (kanske fortfarande finns?). Jag tyckte den här granolan var lite för grynig och därför tyckte jag den påminde mer om musli. Den ena är sötad med jordgubb och fläder och den andra är naturell. Om du inte gillar den gryniga konsistens så gillar du nog inte den här granolan heller., men om du vill att den ska vara söt så kanske den med Jordgubb & Fläder smak passar dig 🙂
Erika Gripenstam
Tack! Ja det är väl sån jag egentligen också vill ha, mer crunch liksom. Tror inte det finns längre i Sverige. Har verkligen letat och granola är ju det som är mest likt, men ger inte upp än =)
Ja, men på ett lite roligt sätt är den skriven. tycker inte alls den är jobbig att läsa i alla fall. Hon tar upp blindtarmen också.
Emma - På Smällen igen!
Är du glutenintolerant? Annars kan du prova Paúluns granola, den brukar jag äta 🙂 Den är crunchy 🙂 Den innehåller lite gluten (havregryn).
Frida
Spännande, men gluten intolerans kan väl inte försvinna ? Celiaki har man ju hela livet?
Emma - På Smällen igen!
Hej Frida! Jag hade inte celiaki, jag hade glutenallergi. Det är många som förväxlar glutenintolerans med glutenallergi. Det är två olika saker, läs gärna mer om detta här: http://www.glutenintolerant.se
Kajsa
Spännande! Undrar också över hur det försvann? Har själv celiaki (glutenintolerans) vilket är en kronisk sjukdom som kräver livslång glutenfri diet 🙂 Vore kul att höra hur det var för dig!
Emma - På Smällen igen!
Hej Kajsa! Jag hade inte celiaki, jag hade glutenallergi. Det är många som förväxlar glutenintolerans med glutenallergi. Det är två olika saker, läs gärna mer om detta här: http://www.glutenintolerant.se
Kajsa
Jaha. Har Alsing hört den benämningen förut (förutom när folk säger fel ;)). Vad skönt att det växte bort för dig. Tack för svaret! 🙂
Emma - På Smällen igen!
Det är många som inte vet, jag får alltid den frågan när jag skriver nåt om min glutenallergi. Jag fick det förklarat för mig när jag var liten och proverna visade att jag inte hade celiaki, men ibland undrar jag om det helt har växt bort. Om jag får finnar av det så har jag ju nån slags känslighet fortfarande, men om jag får finnar eller inte är jag inte helt säker på. Jag hann inte testa så länge innan jag blev gravid 😛