Gravidvecka 22 – bebis nr 2

Bebis
Bebisen är nu stor som en squash. Den väger ca 450 g och är 27 cm lång. Bebisen har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Det är först nu som synen verkligen har börjat fungera. Bebisen har blivit känslig för beröring och den flyttar sig om man buffar till den. Bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. Det är först nu som bebisar växer olika och de genetiska skillnaderna börjar visa sig. Före vecka 20 är alla bebisar ungefär lika stora, nu kommer vissa bebisar bli långa och smala och andra kortare. Barnet har fått en egen dygnsrytm.

Du
Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram om du inte redan har fått det. Bäckenet börjar luckras upp och hos vissa kvinnor kan detta vara smärtsamt.

Så här känner jag
Ja, jag tycker verkligen att jag strålar! Huden och håret är tipptopp! Jag behöver bara tvätta håret var tredje dag, förut tvättade jag helst varje dag men försökte hålla det till varannan dag för att inte slita för mycket på det. Jag har fått en enda finne på hakan, men inget mer! Naglarna är också jättelånga och jättestarka, ska passa på att måla dom om jag hinner ikväll . Jag önskar att jag kunde vara gravid jämt! Jag känner mig väldigt fin i kroppen också och jag mår jättebra. Visst så känns det att jag är gravid och graviditetskrämporna knackar på dörren. Jag har fått lite ont i svanken och svanskotan och jag känner även svag värk i ljumskarna och om jag står och lutar på ena höften så gör det ganska mycket ont när jag ställer mig som vanligt igen. Jag tror att jag har fått foglossning den här gången. Men det är inte alls mycket, blir det inte värre så kan jag absolut leva med det här hehe!

20151209-124502-45902008.jpg

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

    • Emma - På Smällen igen!

      Mycket möjligt att det finns nåt råd om detta, men det är i alla fall inget rön som sjukvården har gått ut med. Vi utsätts varje dag för olika kemikalier om vi skulle skydda oss helt så skulle vi inte kunna tvätta håret, sminka oss, diska, tvätta fönster eller dammsuga eller något annat. Jag har svårt att tänka mig att nagellack skulle skada min bebis däremot så kanske jag själv utvecklar allergi eller får eksem, men jag tror den risken är väldigt liten. Jag använder extremt sällan nagellack. Men tack för din omtanke 🙂 Kram!

      Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här