Giftiga våtservetter!

Asså det finns så mycket skit i dom där våtservetterna! Fattar inte hur man kan lägga i så mycket onödigt och giftiga ämnen i sånt som man ska torka sina barn med! Jag läser inte på alla förpackningar och så för att ta reda på vad allt innehåller, men när jag får reda på fakta så kan jag bara inte fortsätta att använda skiten! En av mina kompisar skickade några artiklar till mig.

Titta bara på den här undersökningen som www.testfakta.se har gjort.

20130627-225226.jpg
Klicka på bilden för att göra den större.

Benzylalkohol är allergiframkallande! Skadligt vid inandning och förtäring.
Benzoesyra är frätande i ren form
Citronsyra är farligt vid ögonkontakt och är irriterande
Natriumhydroxid är frätande

Inte konstigt att många barn blir röda i rumpan av våtservetter när dom fräter på huden!!

Tur att jag har använt Liberos våtservetter mest! Just nu har jag Kronans droghandels våtservetter eftersom jag fick med dom i babyboxen och dom var ju inte med i det här testet så jag får väl läsa på förpackningen om dom också innehåller massa hemskheter! Men vi använder bara våtservetter när han har bajsat och vi är ute. Annars kör vi bara på torra tvättlappar utan massa gift i!

Här är ett snarlikt test:

20130627-225129.jpg
Klicka på bilden för att göra den större.

Summasummarum: Det finns inga tillräckligt bra våtservetter så därför rekommendera jag istället att göra egna våtservetter med kokosolja! Det är busenkelt och behöver inte ta mer än 2 minuter om du vill göra det snabbt och enkelt!

Fortsätt gärna att sprid det här inlägget! Om tillräckligt många väljer bort alla kemikalier så måste ju företagen göra om sina våtservetter och annat till mer hälsosamma alternativ!

Relaterade Inlägg

11 Kommentarer

 1. Kaffemorsan

  Tack för upplysningen! Katastrof att man bygger barnprodukter med giftiga kemikalier. Fy. Nu ska här tänkas om!

  Svar från Emma: Visst är det sjukt att företagen får stoppa så mycket skit i produkter som vi ska ha till våra barn! Det borde vara förbjudet!

  Svara
 2. Ingrid - Mamma till två sessor

  Ja man blir verkligen förvånad över vad industrin stoppar i saker till våra små! Vi har bara använt Libero, både vad gäller babyvård och blöjor. Stora tjejen blev alldeles röd i rumpan av olika andra märken våtservetter (känslig hy) och det är ju inte så konstigt med tanke på all skit som finns i 🙁

  Svar från Emma: Nää det är ju inte alls konstigt att våra barn får röda rumpor av våtservetterna när man ser vilken skit dom stoppar i!

  Svara
 3. Sandra - blivande 3 barns mamma

  Ja du det finns mer i produkterna än man kan ana ibland. Vilket känns lite leskigt egentligen. För man köper dem i go tro att de är bra för ens barn, men de kan vara tvärtom, om man inte är noggrann. Kanon att du tog upp detta i bloggen, sådanna här ämnen är bra att man tar upp och ger alla föräldrar en chans att säga sitt om så vi kan påverka framtidens produkter till att bli det bättre.

  Ha en kanon dag!!!

  Svar från Emma: Ja, jag hoppas ju att jag ska nå ut till många föräldrar med det här inlägget och ännu mera hoppas jag att folk blir mer medvetna och slutar köpa värsting våtservetterna så att företagen fattar att vi vill ha RENA produkter till våra barn! Så att vi slipper vara medvetna!

  Svara
 4. Anna

  Jag använde Natusan en gång på Svea, sen var hon illröd i rumpan i två dagar. Aldrig mer, paketet åker i soporna. Ska dela ditt inlägg!!

  Svar från Emma: Jag har faktiskt också använt Natusan våtservetter på Lucas. Fick såna i nåt av babypaketen, tror det var det på BB. Han blir lite småröd med jämna mellanrum, undra om det berodde på det kanske.. skulle ju inte vara så konsigt! Tack för att du delade inlägget!

  Svara
 5. Ramona

  Att man ska behöva kolla upp ALLT kring produkter man ska använda på sin BEBIS är ju helt stört. Hur tänker producenterna? Det är tyvärr ett måste att läsa om allt och jag är jätteglad över att du skrivit ett inlägg om detta. Vad irriterande att man ska behöva kasta en hel del man köpt men bättre att man gör det nu innan bebisen hunnit använda detta.

  Svar från Emma: Ja visst är det stört! Man tycker ju att man ska kunna lita på producenterna! Jag blir så arg när dom stoppar så mycket hälsofarligt som är helt onödigt i produkterna till våra barn! Det borde vara förbjudet!!!

  Kolla om du kan lämna tillbaka grejerna och byta mot mer hälsosamma alternativ. Eller använd det till att tvätta händerna när ni är ute. Kanske kan ni ha dom i bilen eller nåt sånt…

  Svara
 6. Anna

  Jag köpte mins 50 paket av natusan Våtservetter å gekås. Men sökte info om
  Dessa på internet o har endast använt de till städning.

  Svar från Emma: Smart!!! Synd att du köpte så många!!

  Svara
 7. tovaback

  usch 🙁 ja, de är tur att tvättlapparna finns och funkar hur bra som helst 😀

  Svar från Emma: Ja, verkligen! För såna där skit-våtservetter vill man ju inte använda i våra skatters rumpor!!!

  Svara
 8. G.O.S

  Bästa är ju rent vatten men man är ju bekväm och lat av sig o torkar dom små med våtisar i stället. Lättare ha med sig överallt om inte finns rinnande vatten dit man ska

  Svar från Emma: Ja, bäst är ju såklart rinnande vatten… Men jag tänker att det är väl inte så farligt om man nån gång ibland torkar med våtservetter. Värre är väl om man gör det varje dag…

  Svara
 9. sara

  mild tvätt creme dax från apoteket, tvättlappar och vatten kan jag tipsa om..så kan man även blöta några,på med lite creme och i en plastpåse innan man går ut så har man gjort sina egna våtservetter ;-)- gjorde vi alltid när jag jobbade på förskola då de är för dyrt med våtservetter…och attans vad mycket mer natuligt de blir! tips tips 🙂

  Svar från Emma: Ähh tusen tack för tipset!!!

  Svara
 10. Hannah

  Vill man ha billigt kan man ta sånt där hushållspapper som inte går sönder när man blöter dom, vet inte vilket märke men av den typ som finns på toaletterna på sjukhus tex. Vi använde det och barnolja på prematuren. Fast på de riktigt prematura småttingarna använde vi kompresser och blötte med endast vatten 🙂

  Svar från Emma: Just det! Sånt papper använde vi också när vi var på BB.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här