Okategoriserade

Loppi Blogbag – 1-åringen

Idag fick vi hem Loppi BloggBag 1 åringen som snigelposten äntligen lyckades leverera! Det är faktiskt två paket som jag har väntat på som har tagit två veckor att få och ännu ett som jag inte har fått efter 17 arbetsdagar, snacka om snigelpost! Tror jag är typ sist av alla bloggare att blogga om Bloggbagen! Jaja, nog om det!

Nu ska jag berätta om Loppi Bloggbag. Det är första gången jag får Loppi Bloggbag, tyckte det var himla skoj faktiskt. Visst är Lucas inte 1 år än men nästan! Det var ju bara nån enstaka grej som Lucas inte ”kan” äta…. 🙂

I bloggbagen fanns följande:

 • Coops majskrokar
 • LEGO DUPLO, 3 lego-bitar, en isbjörnunge och en pingvin
 • Coops Klämmis fruktsmoothie med smak av päron, banan och jordgubb
 • Coops ekologiska äppledryck, utan tillsatt socker
 • Folksams ”första hjälpen barnkit”
 • Pixibok från Bonnier Carlsen i miniformat
 • KidsZoo från Acrilex
 • 20131206-230744.jpg

  Majskrokarna ÄLSKAR Lucas, men det visste jag redan innan vi fick Bloggbagen. Dom är alltså ingen nyhet för oss.

  LEGO DUPLOn blev en riktig hit. Det var svårt att få Lucas att släppa pingvinen så att jag kunde ta en bild. Han tyckte den var god att bita på. Det står på förpackningen att den är för barn från 1,5 år, men vi testade alla bitar i ett sånt där teströr och ingen av bitarna gick i så då kändes det ok att ge Lucas. Jag bli alltid lika glad när vi får lite lego, snart har Lucas en liten samling 🙂

  Klämmisen (fruktsmoothie) från Coop har vi inte hunnit pröva. Jag fick ju hem bloggbagen och öppnade den för några timmar sen. Känner mig lite osäker för att det står att den är från 1 år men jag förstår inte varför? Det är ju bara frukt… Såna här fruktpåsar brukar ju vara riktigt poppis så jag gissar att även denna skulle slukas i ett nafs!

  Coops äppledrýck känner jag mig däremot lite tveksam till. Jag tycker inte att 1-åringar ska dricka saft och juice och sånt. Nä, det ska vara vatten till maten och riktig frukt i form av hel frukt eller mosad frukt. Jag tror inte det är nyttigt att dricka massa söt till maten. Jag kommer inte ge Lucas det förrän han själv vill ha det, så den kommer jag dricka själv.

  Folksams ”första hjälpen kit” blev jag jätteglad för! Den och LEGO DUPLON var det bästa i hela påsen. I Folksams kit ingick vattenavisande plåster, skavsårsplåster, brännsårsplåster, brännskadegel, torkare och solskyddskräm! Suveränt ju! Det här lilla fina kitet åker direkt ner i skötväskan och ska givetvis med till Brasilien också!!!

  Pixiboken var en liten bok där barnet får lära sig att räkna från 1 – 10. Jättesöt liten bok i miniformat 🙂

  KidsZoo från Acrilex blev jag riktigt UPPRÖRD över>! Det kändes som ett SKÄMT, som någon skämtartikel eller som det var nån amerikansk produkt för SMÄLLFETA ungar! Jag blir riktigt upprörd bara jag tänker på det och jag tycker faktiskt att det är SKAMFULLT att vuxna sitter och hittar på såna här produkter till föräldrar! Jag tänker inte vara ett dugg finkänslig när jag skriver om det här för det här är faktiskt en väldigt stark fråga för mig! Produkten är vingummi som innehåller vitaminer, mineraler och omega-3 och tanken är att barn ska äta två om dagen! Och det är meningen att föräldrar ska ge det till sina 1-åringar! Alltså så ska en 1-åringen äta godis varje dag, undra vad tandläkaren säger om det!?! På burken står det att godiset är ett kosttillskott till barn, mmmm visst! Snarare sockerchock för barn! I den lilla broschyren står det:

  KIDS ZOO är för barn ner til 1 år, och innehåller bara naturliga smak och färgämnen från frukt och grönsaker. KIDS ZOO innehåller inga konserveringsmedel eller konserveringsmedel eller konstgjorda sötningsmedel och det är heller inte tillsatt gluten, ägg eller mjölk.

  Oj, vad fint det låter! Men nja, det står ju bara att det inte innehåller några konstgjorda sötningsmedel, därmed inte sagt att det inte innehåller rent socker! Nä för just RENT SOCKER är ju dom här GODISARNA, som det faktiskt är, bombarderade med! Inte en chans i universum att Lucas kommer få dom här! Nej, nej! Men blir jag tillräcklig godissugen nån dag så kanske jag käkar upp dom!

  TACK LOPPI för att jag fick vara med och testa er Loppi Bloggbag det var jätteskoj!! 😀

  Leave a Reply

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.