Okategoriserade

Liten roadtrip efter dagis

Efter dagis idag så åkte jag och barnen på en liten roadtrip till tygaffären för att hjälpa mamma att handla material till babynesten som hon syr. Jag försöker alltid göra något med Lucas efter dagis och detta är en perfekt utflykt att göra då och då. Lucas tycker det är spännande att följa med in i affären och titta på alla tygerna och han charmar jämt alla kunderna genom att säga ”inte pilla på nåt”. Dom blir lika paffa och full i skratt varje gång 🙂 Båda barnen tycker väldigt mycket om att åka bil. Isadora sover mest och Lucas sitter oftast tyst och tittar ut genom fönstret. Men så här efter dagis så måste man prata med honom hela tiden så att han inte somnar, det gäller verkligen att hålla honom uppe i varv haha!

Båda barnen sitter bak i bilen, men jag ser Lucas lite grann via en spegel som Jair har råkat sitta sönder. Isadora sover oftast, men om hon har vaknat så brukar Lucas berätta det. Om Lucas hade fått bestämma så hade han nog helst suttit jämte sin lillasyster. Han är verkligen en underbar storebror!

  
 

Efter tygaffären så tog vi en vända inne på IKEA och åt köttbullar med mos 🙂 Jag och Lucas delade på en stor tallrik med köttbullar, men snart får vi nog köpa varsin för Lucas har börjat äta riktigt bra! Isadora skötte sig exemplariskt och somnade i SleepCarrier under tiden vi köpte maten. Jag tycker det är himla praktiskt att ha med Isadora i SleepCarrier när jag ska till IKEA själv med båda barnen, för om jag ska ha kundvagn så kan jag inte ha barnvagn och om jag har bärsele/bärsjal så vågar jag inte dricka kaffe och om hon har somnat finns det ingenstans att lägga ner henne om jag inte har SleepCarrier med mig. När vi går runt i affären så får Isadora ligga i SleepCarrier i kundvagnen och Lucas sitter på barnsitsen i kundvagnen. Perfekt 🙂

  
Det blev en väldigt lyckad dag och Lucas slocknade direkt efter vällingen – MEN jag hann inte till gymmet! Sååå typiskt! Det var 5 minuter kvar tills mitt pass skulle börja och då satt jag med träningskläderna nere i bilen och ammade hemma på vår parkering. Isadora äter så snabbt, men inte så snabbt tyvärr… Bättre lycka imorgon 🙂

3 Comments

    • Emma - På Smällen!

      Nä, han är väldigt snäll och knappt trotsig alls när vi är ute. Det är hemma som han trotsar när han blir rastlös och tycker att jag är tråkig haha! Det är andra gången jag är på IKEA med båda barnen och att åka dit efter dagis var ju ett ännu större risktagande om man säger så 🙂 Jag är lite knäpp, men jag tycker att det är så spännande att ”testa” vad jag klarar av. Och jag ser det som en utmaning att klara av att parera eventuellt dåligt humör från en hungrig eller trött 3-åring. Jag funderar lite på om jag ska våga gå till stranden med båda barnen själv också, men det kan vara en lite för stor utmaning, vi får se vad jag vågar 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.