Okategoriserade

Life hacks – ta bort spindel

Jag har inte skrivit om det förut, men så här i slutet på sommaren så har vår källare drabbats av enorma spindlar. När jag gick in i badrummet häromdagen så rörde sig något jättestort över golvet. Det visade sig vara en spindel lika stor som min HANDFLATA! Asså fy faaaaaasen vad äckligt! När jag fick syn på den så började jag hoppa upp och ner precis som om jag skulle få nån slags superkraft och lyfta från marken om jag hoppade tillräckligt mycket. Det var såååååå äckligt! Jag höll på att dö!

Spindeln stannade på mitten av badrumsgolvet och då lugnade jag ner mig och funderade på vad jag skulle göra. Bästa idén som jag kom just då var att slänga en hink över den och på så sätt fånga den. Den hade aldrig fått plats i ett glas så därför bestämde jag mig för hinken. Men hinken jag slängde hade ett handtag som fälldes ut i luften så den studsade iväg istället för att fånga spindeln som tog sats mot tvättmaskinen.

Spindeln stannade precis vid tvättmaskinen och då tänkte jag att jag skulle mosa den med moppen. Vi har en ”plattmopp” eller vad det kallas och själva moppen låg i maskinen så min plan var att mosa spindeln med ”plattan”. Jag tog sats och smällde till ordentligt rakt på spindeln och drog sedan moppen hårt mot golvet en stund innan jag vågade se efter. När jag äntligen vågade titta på undersidan av moppen så fann jag inte ett enda spår av spindeln. Jag blev väldigt förvånad och rädd och sprang ut ur badrummet för att ropa på Jair. Under tiden jag ropade så höll jag koll mot badrummet och plötsligt får jag syn på en jättespindel på väggen utanför badrummet! Det ser exakt ut som den jag försökte döda, men det är helt omöjligt att den lyckades slinka förbi mig, den måste i så fall haft en hemlig passage… eller också var det TVÅ jättespindlar i källaren den kvällen. FYYYYY!

Jag berättade allt detta för mormor som kom med bästa tipset! Fånga spindeln med dammsugaren och täpp igen hålet med hushållspapper. Nästa gång du ska dammsuga så är den död 🙂 Voila, problem solved! Jag provade tricket igår och det kändes så mycket bättre än mitt patetiska försök att döda den med en hink! Haha! Tack mormor!

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.