Okategoriserade

Läskigt på TVn för en liten

Jag och min kille brukar titta på film och serier på kvällarna. Ofta är det action och ibland lite skräck. Min kille brukar också titta på UFC, Ultimate Fighting Challenge (tror jag det står för) där slår dom varandra ibland blodiga. Än så länge sitter Lucas med oss på kvällarna och ibland tittar han på TVn och ibland tittar han på annat. Men jag vill inte Lucas ska se massa läskiga saker på TVn och vara rädd och drömma mardrömmar…. så jag undrar när dom börjar förstå vad som händer på TVn? Än så länge så tror jag inte st han förstår nåt, men när ungefär börjar dom förstå? Märker man själv när man inte bör ha med dom framför TVn längre eller ska man sluta i en viss ålder?

7 Comments

 • Sandra

  Min bm sa till oss första gången vi träffades att vi inte skulle låta bebisen titta på tv. Bilderna fladdrar förbi och det blir för mycket intryck, de blir överstimulerade. Sen när de förstår vad de ser så tror de visst att det de ser händer framför dom på riktigt. Hon verkade vilja att man skulle vänta flera år innan man lät dom se på tv!:)

  • Emma

   Svar från Emma: Tack för alla era kommentarer och länken!!! Gud vad läskigt!!! Jag pratade med BVC-sköterskan om TVn för några veckor sen då jag märkte att Lucas sov sämre när TVn var på men hon nämnde aldrig nåt om det. Jag sa till och med det där om intryck men hon verkade inte som att det var nåt generellt eller så… Vi sättet iaf inte Lucas framför TVn men ibland sitter han en liten stund hos Jair riktad mot TVn och då tittar han ibland. Hos mig brukar han sitta vänd mot mig för jag tycker det är bekvämast så. Jag tror inte lite tv-tittande skadar men för mycket kan nog skada.

 • Sevil

  Hej,
  De sa till oss på BVC att barn under 2 år får inte titta på TV. De blir för mycket information och intryck. Min 4 månaders son också tittade på TV när den var på. Men nu efter att jag fick information om det tillåter jag inte det längre.
  Sevil

 • Emely Tuväng

  Vi tittar på tv om kvällarna med.. jag tror inte det är jättefarligt bara man inte liksom sätter dem framför tv:n i babysittern typ.. men min son började titta på tv när han var 1 år redan och han har aldrig trott att det händer på riktigt utan vetat från början att det är på låtsas.. beror nog på hur man pratar med dom om tv tror jag, om man förklarar från början att det är på låtsas eller bara låter dom titta utan att säga nånting om det. Detta är bara mina tankar har inte frågat Bvc eller något sånt. Kram

 • J

  Har hört att det kan ge mycket intryck som blir svåra att förstå när de är så små, kan göra dom ängsligare och ge dem mer mardrömmar. Men har också hört att en för stimmig miljö kan ge densamma. Brukar läsa elaineeksvard.se/blog – hennes pojk fick mardrömmar av för mycket resande och intryck av miljön till en början så de försökte dra ner det i möjligaste mån i början. Har själv inga erfarenheter än utan bara hört hur andra upplevt det. Kram /J

 • emelinas

  Vi låter henne inte ens kolla på tv eftersom BVC avråder. Enl forskning så ger tidigt tvtittande för barn under 2 år (pga att dom klipper så mycket) en ökad risk att få ex. ADHD.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.