Läkarbesök för Isadoras prickar idag

Idag var vi tillbaka hos läkaren igen för att kolla status på Isadoras prickar. Det är inte Isadoras vanliga läkare vi har nu under sommaren eftersom hon är på semester, men jag upplever även denna läkaren som bra, lyhörd och noggrann. Jag berättade att jag inte upplevde att Emovat (kortisonkrämen) gjorde nån skillnad och vad sköterskan sagt när jag ringde. Läkaren sa att vi borde slutfört behandlingsschemat ändå och att hon absolut inte trodde att Isadora fått svamp i såren. Jag trodde inte heller det och det är ju det som frustrerar mig, alla dessa gissningar och läkemedel som vi ska testa… Tillslut vet man varken ut eller in. Det kändes i alla fall skönt att jag litade på magkänslan och inte gick iväg och köpte den svampdödande kortisonkrämen som sköterskan föreslog.

Hur som helst var Isadoras prickar väldigt mycket bättre idag. Den värsta pricken på hennes bröst som kliade hysteriskt i fredags när jag ringde till BVC var helt läkt! Men det är en mörk fläck i huden där nu så det kanske blev ett ärr 🙁 När vi slutade smörja med Emovat i fredags så gick vi tillbaka till Mildison igen. Jag vet inte riktigt vad det var som gav verkan, men huvudsaken är ju att prickarna läkte. Men vi kan inte andas ut än… Isadora har fått en ny prick IGEN! Den ser ut som ett bett av nån insekt, exakt som den pricken hon fick på magen när hon var på förskolan i juni och det var ju då det hela drog igång igen…

Läkaren sa att vi skulle köra behandlingsschemat enbart på den pricken för att se om det hjälper. På dom andra prickarna skulle vi använda mjukgörande kräm. Jag tror inte att det kommer räcka med mjukgörande kräm för hon kliar fortfarande på prickarna men imorse fick jag teathree oljan och sheasmöret som jag beställde så nu kommer jag använda det på dom andra prickarna. Hoppas det hjälper och hoppas att alla prickarna inte kommer tillbaka nu i och med bettet.

Min första inbakade fläta nånsin! På tok för lös men man måste börja nånstans 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. C

  Så jobbigt! En tanke bara, om hon nu fått ett liknande utslag /bett igen precis när förskolan börjat, kan det finnas något där hon inte tål alt. några insekter där de leker? Och visst började allt när hon började på förskolan?

  Hoppas verkligen ni får bukt med det. Har själv problem med psoriasis i hårbotten och klådan är så jobbig 🙁

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag har också tänkt på det men den här nya pricken kom faktiskt i söndags kväll, alltså innan hon började förskolan. Hon var ute i trädgården och lekte mycket under dagen så det var nog något där som bet henne… Jag hoppas också det! Usch, vad jobbigt, vi har också psoriasis i familjen så jag har sett hur illa det kan vara 🙁

   Svara
 2. Sofie

  Hej, jag har haft eksem sen jag föddes och låter och ser ut nästan som Isadoras. Tråkigt nog så har jag ännu (31år) inget riktigt svar på vad det är. Men mina prickar svider och kliar 1 ca 2-3 dagar och syns i ca 2 veckor.
  Hoppas ni kan gå vidare till en hudläkare. Borde ju finnas bättre nu än för 25 år sen.
  Mvh Sofie

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Stackarn 🙁 Ja, jag tycker det känns så konstigt att bara behandla symptom utan att få svar… Vi testar det som läkaren föreslog nu och hoppas på att hon har rätt. Om/När det kommer tillbaka igen så vill jag träffa hudläkare. Känns inte bra att bara behandla symptom utan svar.

   Svara
 3. Linda

  Kom igåg att söka ersättning för bestående ärr (har för mig att sålänge man har sökt vård för såret så kan man vara berättigad av ersättning, kolla er försäkring är ju lite olika på olika bolag)

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack för tipset! Vad bra, då ska vi göra det 🙂 Vi avvaktar lite för att se om det verkligen blir ett ärr. Vi har varit så många gånger och visat upp prickarna så det borde inte vara några problem att visa att vi sökt vård. Tusen tack!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här