Vlogg

VLOGG | Vi testar uppfinningen – smART Sketcher Projector

– Samarbete med smART Sketcher –

Vet ni vad?! Jag är så himla glad just nu! För ett par veckor sen tackade jag ja till ett samarbete där vi skulle testa en smART Sketcher Projector. Det är en projektor som hjälper barn (och vuxna) att lära sig att rita genom att en bild projiceras på ett papper som barnet ska rita av. Jag tyckte det lät spännande när jag tackade ja, men just då hade jag verkligen ingen aning om vilka positiva effekter det skulle ge på mitt barn. Nu ska ni få höra varför jag känner mig så himlans glad 🙂

Jo, det är nämligen så att Lucas under ganska lång tid inte har velat rita/måla alls. Han är lite för noggrann, allt måste vara perfekt och om någon annan ritar finare så ger han sig själv hård kritik. Jag har visat honom abstrakt konst för att han ska förstå att även ”kladd” är konst. Ingenting är fel – allt är rätt! Häromveckan lärde jag honom att rita med linjal och det gillade han. Raka perfekta streck, det är hans melodi – han blir nog ingenjör som sin mamma 🙂

Hur som helst så testade vi en smART Sketcher Projector nu i helgen och det blev en SUCCÉ! Glädjen i mitt hjärta när Lucas ropar ”JAG KAN! JAG KAN!” gjorde mig alldeles varm! Vilka teckningar han ritade! Han som aldrig ritar annars, ritade nu helt perfekt! Det var så kul att se! Ni måste se vloggen jag gjorde!

Det var soligt och fint i söndags, men trots det stannade vi inne och ritade hela söndagen också. Jag är så glad att Lucas har funnit ett nytt intresse samtidigt som han får möjlighet att öva på motoriken. Förutom att rita teckningar så finns också hela alfabetet att öva på med hjälp av smART Sketcher. Det är fortfarande ett år kvar tills Lucas börjar skolan, men det vore ju perfekt om han redan kan skriva stora och små bokstäver då 🙂 Jag minns själv hur vi tragglade med det när jag gick i 1:an. Det blev väldigt många lilla ”a” innan det syntes att det var ett ”a” i skrivboken.

img_0262
img_0260

Det roliga med smART Sketcher Projector är att man kan välja svårighetsgrad. Antingen ritar man någon av deras förinstallerade teckningar som ger en steg för steg instruktion (perfekt för dom minsta barnen!) eller så tar man någon bild från internet eller sin smartphone. Ja, om man vill så kan man till och med ta en selfie och rita av sig själv! Alla kan ha kul med en smART Sketcher Projector! smART Sketcher utsågs faktiskt till Årets Arts & Crafts leksak 2018 alldeles nyligen 🙂

Om ni är intresserade så finns smaART Sketcher Projector att köpa på Toys’R’us här: smART Sketcher Projector

Lucas var såååå stolt över sina teckningar! Det riktigt lyser om honom när han tittar på vad han gjort 🙂 Regnbågen som han målade ska hängas upp på Isadoras rum har han bestämt 🙂

Tycker era barn om att rita/måla? Vad gör ni med alla teckningar som dom gör? Slänger, sparar eller ramar in?

9 Comments

 • Nina

  Ingen av barnen (3 och 5 år) har något intresse för att rita. Minstingen ritade ganska mycket ett tag på förskolan men var 2 streck på varje teckning ungefär. De målade dock ganska mycket med vattenfärg i våras och fick hem jättefina konstverk han hade gjort. Varken jag eller pappa har något intresse för att måla, tänker att det kommer när det kommer (om det kommer). Att jag ens har G i bild från högstadiet är nästan ett mysterium ?.

  • Emma - På Smällen!

   Haha! Vad du är rolig 🙂 Jag ritar inte heller för att jag tycker jag är hemsk på att rita, men när vi var på 5 årskontroll så skulle man tydligen rita och klippa med sax. Lucas ville inte så vi avbröt och gick hem. Nu har vi övat både på att rita och klippa med sax så det blir piece of cake när vi kommer tillbaka 🙂

 • Gittan

  Min dotter på 5 år älskar att rita, skriva, måla och har en mängd lära sig skriva/läsa och räkna böcker. Hon har lärt sig att måla jättefina bilder med olika tekniker. En del teckningar sparar jag i en pärm, en del har hon uppsatt på sitt rum eller i sin skrivbordslåda och en del slänger jag. Ofta får hon själv rensa ur vad hon vill spara, för vissa veckor kan de ju bli uppåt 10-15 teckningar och de känns omöjligt att spara på allt.

  Jag är ganska usel på att rita men sitter en del och jobbar på kvällarna i perioder (lärare) och dottern sitter gärna med och målar eller skriver då så hon har nog genom det fått intresset. Alla barn gillar ju olika saker ?

  • Gittan

   Kanske ska tillägga att sonen på 3 år inte riktigt har samma intresse även om han ofta oxå vill måla när storasyster sätter sig. Men han tröttnar oftast efter en liten stund och är mer en utekille som gillar fart och rörelse.

 • A

  Dottern på 5,5 gillar mer att måla med målarfärg men mer abstrakt konst ” haha. Inte så mkt för detaljer och inte så intresserad att fylla i mönster o liknande. Hon blir arg om hon ritar utanför och slänger teckningen direkt eller kladdar över hela teckningen. Bvc sa att hon är nig inte så
  Intresserad då jag berättade att hon inte riktigt målar innanför hela mönstret medan vissa av kompisarna målar riktigt fint för sin ålder.
  Hon gillar siffror o bokstäver och pysslar med sånt

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.