Okategoriserade

Killar och romarriket – vad handlar det om egentligen?!

För ett år sedan var det en tjej, @sasikacourt, i Göteborg som startade en trend på TikTok där hon frågade och uppmanade andra att fråga män hur ofta dom tänker på romarriket. Svaret från dom allra flesta chockerade många, då män ofta svarar cirka en gång i veckan! Själv tänker jag ALDRIG på romarriket så att mina egna man gör det kom som en total överraskning!

Jag och Victor pratade lite om varför det är så. Han var först inne på att det kan vara något psykologiskt med frågan, alltså hur den ställs. För om den ställs på ett visst sätt så kanske man per automatik svarar med ett antal gånger för det är det som förväntas. Men jag är rätt säker på att jag hade svarat aldrig eller kanske nån gång per år på sin höjd.

Jag såg också någon som spekulerade i att TV- och datorspel gör att många män tänker på romarriket ofta, men det kan inte stämma för min man för han spelar aldrig och har aldrig gjort.

Det är också många män som svarat ”en gång i veckan”, men att dom tänker ännu oftare på vikingatiden! Haha! Så roligt! Det är också en hel del som sagt att dom tänker på romarriket varje gång dom kör över en tågräls eller en viadukt. Lite kul 🙂

Själv tror jag att män tänker så ofta på romarriket som en genetisk nedärvd grej. Jag tror inte män och kvinnor är lika. Jag tror vi har instinkter som beror på vårt kön, åtminstone tror jag att det är så här generellt sett, även om det såklart finns variationer eftersom människor är olika. Hur som helst tycker jag det här är väldigt coolt 🙂

Så här såg det ut när jag frågade min pappa och min man:

Jag frågade även brorsan, men han svarade några gånger per år så han stack ut ur mängden, dock tillade han att han tänker på vikingatiden oftare 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.