Justera cykelhjälmen rätt åt ditt barn

Jag fick nyligen höra om ett barn som hade trillat med sin cykel och skrapat upp och hela ansiktet, så efter det så har jag blivit supernoga på att ställa in Lucas cykelhjälm rätt. Jag ser nästan varje dag barn som har cykelhjälmen på tok för långt bak på huvudet. Lucas har också varit ett av dom barnen, men inte nu längre. Först var Lucas hjälmar lite för stora så dom kanade ner i nacken på honom efter ett tag och han blev så irriterad när jag försökte justera cykelhjälmen så jag gav upp. Jag tänkte inte alls på att han kunde skada ansiktet. Jag var mest orolig för bakhuvudet och hjärnan. Men nu vet jag bättre och därför så vill jag skriva om detta och varna er andra därute.

Cykelhjälmen ska täcka pannan och sitta stadigt på huvudet. För att cykelhjälmen ska sitta bra så behöver man justera nackvredet. Cykelhjälmen ska ha lite material som sticker ut vid pannan så att det kommer emellan ansiktet och marken om barnet ramlar (jag hörde att det finns cykelhjälmar som är dåliga på detta). Hjälmen ska täcka panna, bakhuvud och hjässa och ska inte sitta nere i nacken. Remmarna ska justeras så att dom sitter fritt från öronen och hakbandet ska vara lagom spänt när du har ett finger mellan bandet och hakan.  Måååånga spänner inte remmarna – så tänk på det! Jag ska inte säga att jag är Mrs Perfect för det är jag inte, men allt eftersom jag lär mig saker så bättrar jag mig och jag ser det som min skyldighet som mamma att Lucas huvud är säkert när han cyklar. Det är mitt ansvar, Lucas har ingen aning om allt detta.

cykelhjälm barn

För er som kanske behöver köpa ny hjälm till era barn kan jag verkligen rekommendera en cykelhjälm med grönt spänne. De gröna spännena löser nämligen ut sig mycket lättare än de vanliga spännena på barnhjälmar. Detta är superviktigt om barnet använder hjälmen vid andra aktiviteter än cykling – t.ex. om det har på sig hjälmen i lekparken eller när den åker pulka. Poängen är att hjälmen åker av om barnet fastnar i något – så att det inte uppstår en strypnings-effekt. Länken ovan går till nätbutiken Tooorch.com som säljer cykeltillbehör och de har ett brett utbud och är snabba – så de kan jag verkligen rekommendera!

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Solin

  Min son hade också hjälmen konstigt. Tillslut fick jag så dåligt samvete så vi åkte tillcykelaffären och köpte en ny. Och vilken skillnad! Mycket lättare att få rätt och sitta bra. Och jag kommer på mig själv att provoceras av föräldrar som inte tar sitt ansvar och fixar vettig hjälm till sina barn även om jag nyligen var likadan.

  Svara
 2. Torkel

  Jag är nyfiken på om du skulle vara intresserad av samarbete. Vi är ett nystartat bolag som säljer cykeltillbehör på nätet, och vi är bland annat stora på hjälmar, cykeldäck, lås och lampor.

  Vi skulle gärna vilja synas på din sajt – och helst skulle vi vilja få in en länk till oss i någon artikel till vår sajt – mot någon lämplig kompensation. Den här artikeln skulle vara perfekt!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här