Julmat på nätet

– Samarbete med Mat.se

Jag tror inte att jag är ensam om att känna julstressen hänga över mig när december månad rusar fram. Förut, innan jag började handla på nätet, så sprang jag alltid runt på stan i timmar och letade julklappar. Trängdes, köade, svettades och släpade på en massa kassar. Men sen började jag handla alla julklappar på nätet och mycket av min stress kring jul försvann. För några år sen så började jag också handla jul- och nyårsmat på nätet. Det är såå mycket enklare, särskilt värt är det när man ska handla mycket och kanske är lite disträ. För mig blir det lätt att jag går fram och tillbaka i butiken för att jag glömmer nån liten grej som jag måste gå tillbaka och hämta.

I år så reser vi ju bort över jul och nyår så vi har inte det problemet som vi brukar ha, men jag ville ju gärna ta med mig lite goda juldelikatesser från Sverige. Jag har redan köpt Paradis-kartong, pepparkakor och skumtomtar, men jag kände att jag ville ta med lite mer, så i sista sekund beställde jag detta från Mat.se.

Jag vet inte om det är så svenskt med mögelost, men i min familj så brukar vi alltid ha en rejäl ostbricka på julen 🙂 Jag köpte även prinskorv, men inte köttbullar för Jairs syskon har stolt berättat att dom brukar äta det på IKEA haha 😀 På julen brukar jag också äta onsalakorv på mackan. Jag tyckte den var en bra kompromiss till julskinkan som hade blivit för tung i resväskan. Chokladen tyckte jag också passade till julen och den lilla blänkande plasten är en marsipangris 🙂 Undra om hans syskon har ätit marsipan i Portugal? Men den mest svenska grejen som jag tar med mig är väl ändå Kalles Kaviar! Det ska bli kul att se vad dom tycker om det 🙂 Jag har inte köpt nåt knäckebröd så det får nog bli ägghalvor med Kaviar 🙂 Om jag hade vågat så hade jag tagit med mig julmust också, men jag är lite nervös hur PET-flaskan kommer bete sig när man flyger, ibland blir dom ju helt deformerade och jag vill inte att väskan blir full med julmust – det skulle vara hemskt jobbigt.

Det var så skönt att slippa handla idag och istället kunna packa och fixa, särskilt nu när jag och Isadora har varit hos doktorn och allt. Just nu sover Isadora tungt i sin vagn och Jair och Lucas är iväg och köper en julklapp till mig så jag har en lugn stund innan jag måste sätta fart med packningen. Det ska bli såååå spännande!

Om ni också känner att det blir lite stressigt med julen ibland så kan jag varmt rekommendera att handla både julmat och julklappar på nätet. Det är bra mycket mer avkopplande att handla hemma från TV-soffan än att springa runt i affärer!

 Vill ni testa så får ni 175 kr att handla för på ert allra första köp om ni använder rabattkoden ”PASMALLEN” 🙂

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Marie Alvas mamma

  Önskar er en trevlig resa, och jag håller tummarna att allt går bra.
  Ska bli kul att se vad släktingarna tycker om maten du tar med. Du kanske kan lägga julmustflaskan i någon plastpåse som sluter tätt eller lägga kläder du är rädd om i plastpåse.

  Svara
 2. Sofie

  Hej! Krya på barnen, vilken otur att de blivet sjuka nu när ni åker!
  Vet inte om det finns där men ta annars med en äggskivare om ni ska ha ägg och kaviar på mackan. Saknar alltid det när vi är ute och reser, precis som det inte finns överallt ? Ha en underbar resa!!

  Svara
 3. Ev

  Det vore ju väldigt spännande om de fick prova julmust, det finns ju stora julmustflaskor i glas också. Annars räcker nog en 33 cl-flaska, en shot var räcker säkert! ???

  Trevlig resa!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här