Jätteont i magen

Vi är äntligen hemma igen efter en 20 timmars lång flygresa! Vi har även hunnit sova en natt för att ta igen oss… eller nja, alla utom jag. Jag har nämligen haft skitont i magen och suttit på toaletten halva natten. Nu är jag på vårdcentralen och ska ta lite prover, men läkaren trodde inte att det fanns någon behandling att få för det jag har. Han sa att om det visar sig att det är en kraftig bakterieinfektion eller någon viss slags parasit så kan han behandla med antibiotika, men annars får jag helt enkelt fortsätta som jag gör med att dricka mycket vatten och vätskeersättning.

Det känns så pissigt! Jag mår bajs, har feber och ont överallt, mest i magen och ibland när jag kissar. Jag vill bara få slut på eländet nu och kunna leva som vanligt.

Relaterade Inlägg

24 Kommentarer

 1. Evelina Fulgencio

  Åh så jobbigt! Jag har tack och lov aldrig fått diarré när vi har varit i Filippinerna.. Men har åkt på något illamående och magkramper ett par gånger. Första gången struntade jag i det och fick gå med det i 2-3 veckor tills det gick över.. Sov på toalettgolvet om nätterna för då var illamåendet som värst. Andra gången gick jag till apoteket och förklarade hur jag mådde, fick medicin som jag åt i fem dagar och sedan var det borta. Inte för att det hjälper dig nu, men ett tips till nästa gång är att få medicin på plats. Vi har ju inte alla sjukdomar här hemma, och därför inte heller medicinerna ? Hoppas att du snart är bra igen!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åh stackarn! Mmm nu ångrar jag att jag inte gick till doktorn där. Jag var lite dumsnål, hade inte lust att betala självrisken så tänkte att det var bättre att gå till läkarn här istället 🙁 så dumt! Tack!! ❤️

   Svara
   • Evelina Fulgencio

    Sent svar… Men jag gick aldrig till doktorn. Bara apoteket och beskrev mina symptom.. Men där behöver man sällan recept, vet inte hur det är i Brasilien med det? Har även varit hos doktorn i Filippinerna, men då betalar jag vanlig avgift, kostar mindre än ett läkarbesök i Sverige så man behöver inte koppla in försäkringsbolaget ? Men som sagt.. Det är säkert annorlunda i Brasilien!

   • Emma - På Smällen!

    Nja, det är möjligt att vi kunde gjort samma i Sverige men eftersom läkarna jämt börjar behandla i Brasilien så kan notan sticka iväg innan man kontaktat försäkringsbolaget och då får man stå för allt själv så jag vågade inte lämna dom utanför. Men om jag hade orkat sitta och vänta i 5-6 timmar så hade jag kunnat få gratis sjukvård men det känns lite hemskt att ta en Brasses plats när jag faktiskt har råd att betala för mig… I Brasilien kan man också köpa medicin utan recept men då finns det aldrig nån dosering så man får “chansa”… 😛

 2. Annika K

  Hur mår du?? 🙁
  Eftersom du inte skrivit på nån dag nu.
  Hoppas det bara beror på att liksom landa i Sverige igen.

  Svara
 3. Maria

  Så jobbigt med magontet och parasiten. Tips är att äta probiotika för att återställa din normala tarmflora efter både parasit, antibiotika och resan till Brasilien ❤

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här