Bröllopsklänning

Jag har hittat bröllopsklänningen!

– Samarbete med Bröllopsbruket –

Det pirrar i både fingrar och tår, precis så där som det gör när man står på en hög höjd och tittar ner, när jag tänker på att jag ska gifta mig! VI ska gifta oss, vi ska bli man och hustru! Jag kan knappt fatta att det är sant, men nu förstår jag att det verkligen är det! Det har verkligen aldrig varit mer verkligt än vad det är nu! Förra veckan var jag och Veronica på Bröllopsbruket och provade brudklänningar. Jag kände mig som en prinsessa, det kändes MAGISKT! Det var faktiskt en mycket större upplevelse än jag nånsin hade kunnat tro, att prova och välja brudklänning. Det är definitivt ingen vanlig shoppingdag på stan, det är som ett lyxigt event där du som brud står i centrum!

Vi fick hjälp av en fantastisk expedit som heter Emma. Hon hjälpte oss med klänningarna under hela provningen och plockade fram andra klänningsmodeller i samma stil eller lite annorlunda för att jag skulle känna att jag valde rätt klänning i slutändan. Fördelen med Bröllopsbruket är att de har ett brett utbud som skiftar hela tiden eftersom de främst säljer begagnade bröllopsklänningar. Här kan man alltså hitta allt från värsta designerklänningen till nya klänningar från deras egna klimatkompenserade kollektion som är den första i världen! När jag var där provade jag först en MAGISK mermaidklänning av Randy Fenoli (som är med i programmet ”Say Yes to Dress”). Jag kände direkt, den här vill jag ha!

Det var riktigt nära att jag bestämde mig för den, men efter att ha provat nästa klänning så stod det klart att den passade mig ÄNNU bättre och framför allt till den typen av bröllop vi kommer ha! Jag kan knappt vänta tills jag får visa er! Men det betyder otur om fästmannen får se bruden i sin klänning innan bröllopet så därför håller jag på klänningen jag valde lite och visar er några andra magiska klänningar som jag INTE valde 🙂

Den här vackra skapelsen kommer från Bröllopsbrukets egna klimatkompenserade kollektion som frontas av Linnea Claesson 🙂

Den här vackra klänningen testade vi bara för att testa något helt annat (och för att lura Victor att detta var min klänning haha!). Den är inte riktigt min stil, men jag gillar min rumpa i den 🙂

Och här kommer en riktig prinsessbröllopsklänning! Den här hade jag nog valt om vårt bröllop hade blivit i Lerum som vi planerat från början 🙂

Ännu två magiska klänningar som jag inte valde, men alla satt ju så bra så jag kunde ju egentligen gått ut med vilken som helst 🙂

Ja, ni ser ju, det finns verkligen alla stilar, smaker och storlekar på Bröllopsbruket. Expediten berättade att de har många begagnade klänningar i små storlekar, men lite färre i de större storlekarna så därför kompletterar de utbudet med nya klänningar. Så till alla er brudar som har en klänning i större storlek, sälj er klänning till Bröllopsbruket efter bröllopet! Det ska ni andra också göra förstås 🙂

Veronica hejade på hela tiden, men varken hon eller expediten ville säga vad dom tyckte innan jag hade sagt vilken jag gillade mest 🙂 Det var ett svårt val, men det var faktiskt bara en klänning som kändes helt rätt för mitt bröllop så valet var ändå lättare än vad jag trodde. Men det fanns flera klänningar som jag kunde tänka mig att gifta mig i 🙂

Vilken det blev, det får ni se den dagen!

Så här glad kan man vara när man just insett att man håller i den klänningen man ska få gifta sig med sitt livs kärlek i 🙂 SÅ OVERKLIGT!

3 Comments

 • Maria

  Det är nog egentligen det enda jag ångrar from när jag gifte mig att jag aldrig gjorde en klänningsprovning. Men samtidigt hittade jag en jag älskade på nätet, beställde hem den och älskade den lilla mycket då. Men hade ändå velat ha den provar- upplevelsen.

 • Helena

  Vilken fantastisk upplevelse du beskriver! Jag minns min första provning och det var så underbart! Klänningen jag valde var inte den jag hade trott när den hängde på galgen men den var så rätt på mig, för mig! Jag provade flera till bara för att inte missa nån och expediten bad mig prova flera som jag kanske inte trodde på bara för att känna skillnaden mellan olika typer av klänningar. Det var väldigt bra att göra det och väldigt härligt! Kände mig så vacker i dem alla men jag var ändå övertygad om att ta den jag fastnat för i början. Min brudtärna sa att jag strålade extra i den och det var en tidlös men lite kaxig klänning med litet släp. För mig som gifte mig vid 41 var den perfekt! Älskar den än idag och har inte kunnat sälja den, har kollat upp vad jag skulle kunna få för den och det är alldeles för lite för hur mycket den betyder för mig. Den hänger bakom dörren till kontoret och jag blir fortfarande glad när jag ser den där. Ska prova den minst var femte år för att se till att hålla formen 🙂

 • Maria

  Åh vilken underbar dag! Bra tips om att de tar in second hand.

  Man blir ju sugen på att gifta sig igen bara för att få uppleva den dagen och klänningen ! 🙂
  Kul att du också fick hjälp av Louise i Sävedalen, hon är så himla duktig !
  Varmt lycka till med den stora dagen när det är dags!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.