Inte svamp

Det verkar inte som det som Isadora har fått var svamp. BVC-läkaren trodde inte att det var det i alla fall. Hon sa att det är väldigt ovanligt med svamp i den åldern och nu ser det mer ut som att hon håller på att ömsa skinn. När jag fick svamp mellan tårna så kunde man se var svampen satt och den höll inte på att flytta sig runt hela tårna. Dessutom såg det mer fuktigt ut, ungefär som att jag hade badat i en hel dag fastän jag inte hade det.

På Isadoras fot såg det ut som torra skinnflikar som hade lossnat runt hela tårna, men det är bara runt tårna och inte på hela fötterna. Väldigt skumt! Nu har det mest ramlat bort och nu ser det ut så här:

Jag kikade på bilder på vinterfötter, men jag kände inte igen det Isadora har på dom bilderna som jag hittade på google. Men det kanske var dåliga exempel som jag hittade. Hur som helst så är det bättre nu så vi har inte behandlat mer än att låtit henne bada mycket 🙂

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Lisa från Skåne

  Skulle också säga scharlakansfeber då ömsar man skinn i slutet. Ett av mina barn fick det var inte sjuk alls mer än att hon flaga skinn.BVC sa att det var när sjukdomen var på återväg som man flaga.

  Svara
 2. Jenny

  Min son har precis haft höstblåsor- det var prickar runt munnen, på fingrarna och på fötterna. Han har nu tappat skinn runt tårna och fingrarna. Bara en tanke ?

  Svara
 3. Diana

  Min ena dotter har haft exakt så, det var inte svamp och inte hade hon haft feber heller. Det bara fanns där, vi trodde det var skorna. Smörjde otroligt mycket, varje dag, flera gånger, både på händer och fötter, vi trodde det var kylan eller nått, det pågick ganska länge och tillslut släppte det. Provade olika krämer från Hälsokraft (så naturliga som det bara går, gillar inte kortison) men mins tillslut inte vilken som hjälpte tyvärr.

  Lycka till finis <3

  Svara
 4. Gittan

  Säger som några ovan, ser precis ut som hon haft scharlakansfeber. Dottern hade de i våras. Dock hade hon fler symtom och fick penicillin. Men är väldigt likt.

  Svara
 5. Lina

  När jag var barn ömsade jag alltid skinn på fötterna efter en infektion/feber. Kroppen är märklig ibland.. Det tog ett tag och sedan var huden som vanligt igen.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här