Att vara effektiv

Jag är väldigt effektiv just nu för att jag har så himla mycket att göra inför resan, men samtidigt så är jag väldigt oeffektiv också. Jag har svårt fokusera och kommer hela tiden på nya saker som jag måste göra men när jag tar upp anteckningsblocket eller ska kolla kalendern för att boka in nåt så är det antingen glömt eller så finner jag mig själv på fb-appen på telefonen… jag funderar allvarligt på att ta bort fb faktiskt. ? Jag skulle verkligen behöva något för att hitta tillbaka till fokus och koncentrera mig – helst nu på en gång för jag behöver den där koncentrationen nuuuu!

Hur gör ni för att hitta fokus när det är stressigt? Jag har listat upp det mesta (tror jag) som jag måste göra och prioriterat lite, men listan är fortfarande sjukt lång och det värsta är att vissa saker kanske måste göras idag eller imorgon för att ens hinnas med 🙁 Jag tycker det känns svårt att få en överblick på allt…

Det som är bra är att Jair har tagit sig an en del saker och avlastat mig helt från allt som har med maten att göra. Det som är dåligt idag är att jag ska göra en grej som är apjobbig – nämligen besikta bilen! Jag HATAR att besikta bilen 🙁 Jag skulle behöva någon som psykologiskt stöd idag…

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Mia

  Besikta bilen är väl lugnt, köra dit den, sen kan man ju sätta sig med en kopp kaffe bredvid och surfa på mobilen så länge ??

  Svara
 2. Nina

  Jag brukar sätta en timer på 45 min när jag måste vara effektiv och så jobbar jag fokuserat under den tiden. Kollar inte telefonen, svarar inte om nån ringer eller vad det nu kan vara som brukar störa mig. När den tiden har gått kan jag pausa om jag vill men oftast har jag kommit igång då och då fortsätter jag. Om inte så tar jag 5-10 paus och sedan kör jag en 45-minutersperiod igen.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh tack! Vilket bra tips! Jag testade men bara lite halvdant, jag tror jag måste testa lite mer seriöst och stänga av allt annat som kan störa mig under tiden. Tack för tipset! Det här är precis vad jag behöver just nu!

   Svara
 3. Liselotte

  Hitta på ett sätt att belöna dig själv! T.ex att du får unna dig något när du bockat av fem saker på listan. Mao – motivera dig själv med snabba belöningar för att göra det som känns tråkigt eller jobbigt.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här