Influensavaccin gravid del 2

Nu sa dom precis på tv, det som VackraVi skrev i kommentar på mitt inlägg om influensavaccinet, att i Finland ger dom inte det vanliga influensavaccinet för att det kan ge narkoepilepsi!

Gaahh, man tappar ju helt fortroendet för sjukvården. Känns som man ska välja mellan definitiv pest eller potentiell kolera och vaccinet är definitiv pest….

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Malin nätynki

  Vad jag hört är det mest barn/ ungdomar som fått narkolepsi efter vaccinet.. Men mamma känner två vars barn fått det. Det finns hu för och nackdelar så det är svårt. Läser jämt din blogg förresten och tycket det är så kul 🙂 och grattis till den lille i magen 🙂

  Svara
 2. Theresé

  Jag tycker inte man ska behöva ta vaccin så länge man i grund och botten är en frisk och ung individ! Och absolut inte om jag hade varit gravid…känns onödigt att riskera något. Finns ju risker i alla fall om du inte tar det och åker på influensan och blir råsjuk..men risken är ju inte skyhög och det där kan man ju själv inte styra över om man har oturen att bli jättedålig…

  Svara
 3. pilla

  ja det har blivit så mycket skriverier om detta med vaccin. Inte konstigt man början fundera. Jag tycker också självklart att det är otäckt att göra något nu när jag är gravid. Läste jätremycket om det och pratade med barnmorskor och vaccinationssköterska (hag var nog en besvärlig en) Men jag ville veta allt innan jag gjorde något.

  Beslutade mig för att vaccinera mig och det känns bra. Jag går på vilka rekommendationer som sverige, danmark och norge har. Känner att jag gjort allt vad jag kan nur. man är extra mottaglig som gravid och kan bli sjukare än en ickegravid.Jag vill inte chansa på att jag kanske inte kommer ha oturen att bli influensasjuk.

  Svara
 4. Emma

  Tack för era kommentarer! Jag har fortfarande inte bestämt mig, men en sak är säker! Jag kommer nog vara minst lika jobbig som du pilla! Haha!!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här